3F-sabotage deler dansk Anonymous-netværk
En gruppe hackere fra Anonymous tager nu afstand fra det hackerangreb, som søndag lagde 3F's hjemmeside ned.

Der er tilsyneladende uenighed i hackernetværket Anonymous om det internetangreb, som søndag lagde fagforeningens 3F's hjemmeside ned i sympati med restauratør Amin Skov fra Restaurant Vejlegården i en bitter fagforeningsstrid.

Søndag tog personer, der angiver at være fra hackernetværket, ansvaret for nedbruddet, men onsdag tager andre hackere, som ligeledes hævder at være fra netværket, afstand fra handlingen i en video på YouTube, som også kan ses på hjemmesiden anonkbh.dk.

- Hvis 3F's metoder er "bøllemetoder", så må hackingen af 3F vel hedde "terrormetoder" i de borgerliges begrebsverden, skriver hackerne i en mail til Ritzau.

Anonymous er et internationalt og løst funderet netværk af blandt andet hackere, som blev dannet i 2003.

De kæmper blandt andet for ytringsfrihed og imod censur og misbrug af internettet - blandt andet har de på internationalt plan været aktive til fordel for Wikileaks.

Den danske overenskomststrid, som netværket med hjemmesideangrebet angiveligt gik ind i søndag, tog sit udspring sidste år, da Amin Skov åbnede Restaurant Vejlegården og indgik overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa) i stedet for 3F.

3F indledte derefter en lovlig blokade af restauranten, og der er siden iværksat en sympatikonflikt mod restauranten.

På flere områder er Krifas overenskomst dårligere end 3F's, og 3F argumenterer, at det kan være med til at undergrave forholdene for 3F's medlemmer og føre til regulær løndumping på området.

De hackere, som har lavet videoen, mener, at de personer, som har hacket 3F "repræsenterer kapitalen og de stærkes interesser" ved som "falske brødre" at kæmpe for Krifa fremfor 3F.

De personer, som har lavet videoen mener, at hjemmesideangreb misbruger navnet Anonymous.

- Lad os gøre det klart for alle, at disse forrædere mod Anonymous' internationalt kendte, respekterede og frygtede renommé, er en pestilens for hele bevægelsen af internetaktivister, lyder det i mailen.

I mailen opfordrer hackerne folk til angive de "forræderiske kammerater", så folk kan konfrontere dem.

/ritzau/