3F 3F: rigtigt med fokus på mennesker og solidaritet
Hos Danmarks største fagforening, 3F, hilser man det velkomment, at Helle Thorning-Schmidt sætter fokus på job og tryghed i sin nytårstale.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Formand for 3F, Per Christensen:

"Jeg kan høre, at Statsministeren meget klart stiller sig på lønmodtagernes side med stærk fokus på flere jobs og dagpenge.

Jeg er især glad for, at Statsministeren tager den utryghed alvorlig, som rigtig mange af 3Fs medlemmer føler. Her tænker jeg især på den klare melding om dagpengesystemet. Systemet, som det er i dag, har haft alt for store menneskelige konsekvenser - det er mennesker af kød og blod, der har mistet det økonomiske grundlag under hverdagen - det er ikke bare tal i en statistik."

Generelt mener Per Christensen, at det er en meget offensiv tale.

"Talen er både et forsvar for den danske model og et angreb på dem, der vil lave den om. Især gør Statsministeren det klart, at man ikke kan få både nulvækst og bedre velfærd. Nulvækst presser kommuner og regioner økonomisk. Vores erfaring er, at det koster både velfærd og gode arbejdspladser - også i det private."

3F er især positive overfor regeringens planer om nye vækstinitiativer, som Helle Thorning-Schmidt nævnte i talen. 3F vil gerne kombinere ønsket om vækst og nye arbejdspladser med grønne initiativer.

"Desværre har der bredt sig en opfattelse nogle steder i debatten, at grønne initiativer er i modsætning til vækst og nye arbejdspladser. Intet kunne være mere forkert", siger Per Christensen.

"I forhold til meldingen om, at flygtninge og indvandrere skal arbejde for kontanthjælpen er vi enige med Statsministeren i, at vi skal have alle med. For os i 3F er det bare helt afgørende, at det sker på ordinære arbejdsvilkår og ikke fører til social dumping, så det har jeg en klar forventning om, at regeringen vil sørge for."
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.