3F-formand kalder til kamp mod gule fagforeninger
- Hvis ikke vi var her, ville skidtet sgu falde fra hinanden, så vil det blive et ræs mod bunden, siger Per Christensen (Foto: Joachim Rode, Fagbladet 3F/)
De gule fagforeninger skal afsløres som forretninger uden varer på hylderne, lød det fra formand Per Christensen på 3F's kongres.

Der er forskel på rød og gul. Ikke mindst, når det gælder fagforeninger. Og det skal gøres fuldstændigt klart for befolkningen.

Det slog 3F’s formand Per Christensen fast, da han lørdag aflagde sin beretning på fagforbundets femte ordinære kongres og delegeretmøde i Aalborg. Det skriver Fagbladet 3F.

Her erklærede han kamp mod de gule fagforeninger og foreslog de mange deltagere og hovedbestyrelsen, at 3F igangsætter et arbejde, der reviderer strategien i forhold til “de gule”.

- Vi skal have strategi, der gør det klart for danskerne, hvad de får hos os, og hvad de får hos de gule fagforeninger – eller navnlig ikke får. De skal afsløres for det, de er: Forretninger uden varer på hylden, sagde Per Christensen.

Han mener, at befolkningen skal vide, at velfærdssamfundet og den danske model ikke er en selvfølge, men et gode, som fagbevægelsen og generationer af arbejdere har kæmpet sig til. Og at der er stadig meget at kæmpe for.

- Netop i år er det 100 år siden, at arbejdere fra dele af vores forbund tog kampen - og i sidste ende vandt den - for otte timers arbejde, otte timers frihed og otte timers hvile. Slut med den grove udnyttelse af arbejdere. Slut med slavearbejde. Det er kun 100 år siden. I dag står vi efter mange flere kampe og mange flere sejre stærkt. På skuldrene af vores forgængere har vi skabt et godt samfund, sagde Per Christensen.

- Hvis ikke vi var her, ville skidtet sgu falde fra hinanden, så vil det blive et ræs mod bunden, sagde han.

3F kan godt blive bedre til at fortælle om forskellen mellem de røde og de gule, lød det fra talerstolen.

- Når de gule - såkaldte – fagforeninger får medlemmer, er det også, fordi vi ikke har været dygtige nok til at forklare om de sejre, som vi – I på arbejdspladserne og i afdelingerne – hiver hjem hver dag. Til at forklare, at det er os med overenskomsterne. Ikke “de gule”. At det er os, der har fået uddannelse, frit valg og pension på bordet. Ikke “de gule”. At det er os, der kæmper mod social dumping og afslører bagmændene. Ikke “de gule”, sagde han. 

 

Fagbladet 3F
via Listen To News