3F-boss om S-DF-parløb: "Godt begyndt er jo halvt fuldendt"
Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
3F-formand ser store perspektiver i samarbejdet mellem Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Formanden for 3F, Per Christensen, ser store muligheder i det nye parløb mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

De to partiers fælles front i pensionsdebatten er kun begyndelsen, mener formanden for landets største fagforbund.

- Jeg ser store perspektiver i samarbejdet. Begge partier er imod social ulighed og social dumping. Det bør blive de næste temaer, som de to partier samarbejder om, siger Per Christensen.

3F-formanden havde mandag aften inviteret Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, til stort politisk møde i Cirkusbygningen i København.

Her mødte de to partiledere 900 af de godt 217.000 danskere, der har skrevet under i protest mod regeringens planer om at hæve pensionsalderen.

"Godt begyndt er halvt fuldendt"

Dagen før mødet i Cirkusbygningen annoncerede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at planen om at hæve pensionsalderen er skrinlagt. Planen kunne ikke samle flertal, fordi både DF og S vendte tommelen nedad.

Samarbejdet mellem Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl blev hypet i stor stil i et tv-interview med 3Fs fagblad tidligere på foråret. Interviewet understregede over for 3F-formanden, at de to partiledere også vil kunne finde sammen på andre områder end pension.

Kan du se S og DF gå i regering sammen?

- Mette Frederiksen sagde i forbindelse med første fælles interview, at der stadig er nogle knaster, der skal høvles af. Og det er jeg enig i. Så umiddelbart mener jeg ikke, at de to partier er klar til regeringssamarbejde, men godt begyndt er jo halvt fuldendt, siger Per Christensen og nævner uenigheder om EU og værdipolitikken som hindringer for et regeringssamarbejde.

Han erklærer sig samtidig 'meget glad for', at begge partiledere har fastholdt presset mod regeringen i pensionsdebatten.

- Jeg er ikke i tvivl om, at især Kristian Thulesen Dahl har været under et massivt pres, siger Per Christensen.