3F åbner dør på klem for forhandlinger
3F's formand Poul Erik Skov Christensen me­ner, konflikten om Vejlegården er blevet til ren underholdning.

Det tyder på, at konflikten mod Vejlegården er nået til et vendepunkt, rapporterer TV 2 Nyhederne.

3F's formand, Poul Erik Skov Christensen, er nu parat til at forhandle om en løsning, hvor ingen af parterne får fuldstændig ret, men hvor 3F får sikret deres mål om, at de vilkår, der er gældende i 3F's overenskomst, også bliver gældende for Vejlegården.

Til TV 2 Nyhederne siger han:

- Jeg vil gerne sige, at jeg synes faktisk, vi er kommet dertil i den sag her, at underholdningsværdien er blevet så stor, at vi vel bør sætte os ned omkring et bord, og så se efter, om vi ikke kan få fundet en løsning på den sag her i Vejle.

Den overraskende udmelding kommer midt i et direkte interview om de mange konflikter, 3F har haft med den kristelige fagforening Krifa i de seneste år.

I øjeblikket verserer der 25 konflikter rundt om i landet mellem 3F og Krifa, men det er blokaden af restaurant Vejlegården, der har taget al opmærksomheden.

- Vi er kommet i en situation, hvor politikere og Gud og hver mand og alle mulige folk, der ikke har noget med den her sag at gøre, blander sig i det. Sagen er kørt op i et niveau, så man tror, det er løgn, sagde Poul Erik Skov Christensen.

Både restauratør på Vejlegården Amin Skov og 3F i Vejle har modtaget dødstrusler, og hackere har lagt 3F's hjemmeside ned.

- Vores medarbejder på kontoret i Vejle bliver truet på livet. I morgen må vi sætte aflytning på, så vi kan være sikre på, hvem det er, der opfører sig på denne her måde, sagde 3F-formanden til TV 2 Nyhederne.

Han vil nu forsøge at få et møde med i stand med restauratøren på Vejlegården Amin Skov.

- Når det er sådan, at han siger, at han ikke vil forringe løn og arbejdsforhold i forhold til det, der er i vores overenskomst, så må det være muligt for os at finde en eller anden løsning, der sikrer, det ikke sker, lyder det fra Poul Erik Skov Christensen.

/ritzau/