35 kommune-biler smadret med kniv og syre
I det forgangne år har der været andre hærværk af kommunens biler. Og derfor arbejder politiet ud fra teorien om, at der kan være en sammenhæng. Foto: Colourbox
Hærværk fortsætter i Kalundborg. I nat fik hjemmeplejen i kommunen ødelagt 35 biler.

Dækkene er blevet sprættet op med en kniv, mens en kraftig syre har fået lakken til at boble op.

I nat blev hele 35 biler i Kalundborg Kommune udsat for "omfattende hærværk", oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken syv søndag morgen blev hærværket anmeldt.

"Det må være nogen, som på en eller anden måde har et horn i siden på Kalundborg Kommune. Det er ikke tilfældigt hærværk. Gerningspersonen er gået målrettet efter hjemmeplejens biler," fortæller vagtchef Allan Kronvold til Newspaq.

I første omgang blev fik politiet meldinger om hærværk på 20 biler.

"Men efterhånden som hjemmeplejens medarbejdere mødte på arbejde, viste det sig, at hærværket var foregået på fire adresser og i alt omfatter 35 biler," siger Allan Kronvold.

Fælles for bilerne er, at de har fået gennemboret dækkene med en spids genstand på alle fire hjul. Og 13 af dem er blevet overhældt med syre, der har ødelagt lakken.

I det forgangne år har der været andre hærværk af kommunens biler. Og derfor arbejder politiet ud fra teorien om, at der kan være en sammenhæng.

"Det kan være, at nogle af de spor, vi finder i dag, kan bruges i de sager," siger Allan Kronvold.

Regningen for hærværket bliver dyr for skatteborgerne. Hjemmeplejens medarbejdere må formentlig hyre taxaer for at komme rundt til borgerne.

"Nu må vi se, om kommunen vælger at leje biler eller køre i taxa. Borgerne skal jo i hvert fald serviceres under alle omstændigheder," siger politiets vagthavende.