Fabrik lukker: 33 medarbejdere mister jobbet

Arbejdsliv
CRH Concrete lukker deres fabrik i Tingsted lidt syd for Nykøbing Falster. Her et arkivfoto fra virksomhedens afdeling i Roskilde. (Foto: Foto: Malene Anthony Nielsen / Ritzau Scanpix)

Virksomheden CRH Concrete lukker deres lokale fabrik på Falster, hvor de 33 ansatte nu skal på jobjagt.

33 madarbejdere mister jobbet på Falster, hvor virksomheden CRH Concrete har valgt at lukke deres fabrik i landsbyen Tingsted lidt syd for Nykøbing.

Folketidende skriver, at de ansatte i dag er blevet fyret, da fabrikken lukker om en måned.

Det har ikke været muligt at gøre betonelement-fabrikken på Falster til en rentabel forretning, lyder det i en kort pressemeddelelse fra CRH Concrete.

Virksomheden har sit hovedsæde i Irland, mens man rundt om i Danmark finder flere af koncernens lokale afdelinger.

CRH Concrete overtog fabrikslokalerne på Falster for fem år siden, da virksomheden Guldborgsund Elementfabrik gik konkurs. Netop dét ærgrer CRH Concretes danske direktør.

- Det beklager jeg meget, for det var på ingen måde det sigte, vi havde, da vi overtog fabrikken i 2014, siger administrerende direktør Claus Bering i pressemeddelelsen.

Han uddyber beslutningen til Folketidende:

- Bygningerne er blevet for små til at have en elementfabrik, og der er ikke mulighed for at bygge til, så vi skulle investere en stor sum penge, hvis vi skulle blive der, og de penge vil vi hellere bruge andre steder, siger han.

Han forklarer til den regionale avis, at han er fuld af fortrøstning, når det gælder medarbejdernes jobmuligheder.

- Det bør være nemt nok for dem at finde noget andet. Der er masser af arbejde indenfor byggebranchen i øjeblikket, så jeg tror, at timingen er okay.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald