326 sigtelser mod 14-årige
Den groveste paragraf, som 14-årige er blevet sigtet efter, drejer sig om forsætlig brandstiftelse. Det kan give op til seks år bag tremmer. Foto: Colourbox
Efter den kriminelle lavalder blev rykket ned til 14 år, har Nordsjællands Politi rejst sigtelser mod 326 børn på ét år.

Siden regeringen vedtog at sænke den kriminelle lavalder til 14 år, har politiet alene i Nordsjælland sigtet 326 børn for at begå ulovlige handlinger.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Henrik Suhr fra Nordsjællands politi siger til avisen, at han ikke tror, det er udtryk for, at de helt unge er blevet mere kriminelle.

"Mange af sagerne ville vi have haft alligevel, men nu kan vi give dem en bøde. Her ville man tidligere have nøjes med at sende et brev hjem til forældrene," siger Henrik Suhr til avisen.

Blandt de alvorligste ulovlige handlinger de unge på 14 år har begået i Nordsjælland er forsætlig brandstiftelse den foreløbig groveste paragraf, som en 14-årig er blevet sigtet efter. Det kan give op til seks års fængsel.

Af de 326 sigtelser omhandler de fleste af dem, i alt 93, dom om overtrædelser af færdselsloven. Det gælder eksempelvis ulovlig kørsel på knallert og manglende brug af styrthjelm.

65 af de helt unge er også blevet sigtet for butikstyveri, ligesom 27 af sigtelserne er blevet rejst for hærværk. De resterende sigtelser handler om småkriminalitet som blandt andet overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis