32-årig fængslet for voldtægtsforsøg i Skejby
Offerets forklaring vejede tungest, da en 32-årig mand i går blev varetægtsfængslet, sigtet for at have forsøgt at voldtage en sydafrikansk kvinde ved Skejby Centret fredag aften.

Det var en fortvivlet 32-årig tyrkisk mand, der i går blev varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i retten i Århus. Da tolken oversatte dommerens kendelse slog han hovedrystende og fortvivlet ud med armene og forsikrede dommeren om, at han var aldeles uskyldig. Trods den 32-åriges benægtelser fandt dommeren dog, at forklaringen fra den 41-årige sydafrikanske kvinde, som manden er sigtet for at have forsøgt voldtaget, var nok til at sende manden bag tremmer, indtil sagen kommer for retten.
Voldtægtsforsøget fandt sted på en sti nær Skejby Centret fredag klokken 19. Offeret har forklaret, at hun havde været i Føtex, hvor hun havde følt sig forfulgt af den sigtede. Da hun gik hjem ad en sti, blev hun pludselig hevet hårdt i jakken, så hun faldt bagover. Ifølge hendes vidneudsagn var det den 32-årige, der overfaldt hende, og efter at have fået hende til jorden, lynede han sine bukser op. Af frygt for at blive voldtaget skreg kvinden straks ?Jeg har AIDS, jeg har aids!?, hvilket fik den 32-årige til at lyne bukserne igen og skynde sig væk.

Fanget på video

Kvinden søgte derefter tilflugt ved et busstoppested, hvor hun fortalte en ung kvinde, hvad der var sket. Kort efter kom den 32-årige pludselig gående og stillede sig ved busstoppestedet, men da en tredje kvinde kom til, valgte han at forsvinde.
Efter at være kommet hjem, ringede den sydafrikanske kvinde til politiet, og hun udpegede senere den formodede gerningsmand på en overvågningsvideo fra Føtex.
Det var samme overvågningsvideo, der førte til anholdelsen af den 32-årige. Personalet var nemlig blevet instrueret i at give politiet besked, hvis manden på videoen skulle dukke op igen.
Det gjorde han netop søndag eftermiddag, og da han cyklede hjemad igen, fulgte varehuschefen efter, så han senere kunne levere mandens adresse på et sølvfad til politiet.
Den 32-årige selv benægter overhovedet at have rørt kvinden.
Han erkender, at han havde været i Føtex fredag, og at havde lagt mærke til den sydafrikanske kvinde, men fortalte via sin tolk, at han efter at have forladt centret blot var gået en lille tur, blandt andet forbi busstoppestedet, hvor kvinden stod.

Troværdigt offer

Sagen var ifølge anklageren et spørgsmål om troværdighed, og mens den sigtede løbende har ændret forklaring om sin færden, så var både anklager og forsvarer enige om, at offeret fremstod yderst troværdig. Forsvareren forsøgte dog at undgå en varetægtsfængsling, da hun forgæves argumenterede for, at der ikke var tale om voldtægtsforsøg, men højst blufærdighedskrænkelse. Den sigtede kærede straks varetægtsfængslingen til landsretten.
I forbindelse med sagen efterlyser Århus Politi den unge kvinde, som den sydafrikanske kvinde talte med i busstoppestedet.
Hun skulle angiveligt bo i et rækkehus på Skelagervej og have været på vej til Kolding med bussen.