3.020 familier afvist: Nu får de alligevel hjælp til jul
Tusindvis af danske familier har i år modtaget julehjælp. På billedet er det familien Ginderskov i Køge, som tidligere på måneden fik julehjælp af Røde Kors. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv
8.365 voksne og børn fik lørdag efter lukketid hjælp til julemaden.

302 Rema 1000-butikker støvsugede lillejuleaften butikkerne for julemad og andre fødevarer, der ikke var blevet solgt, inden der klokken 19.00 blev lukket ned for julen.

Maden blev derefter delt ud til 3.020 familier - eller i alt 8.365 voksne og børn.

Det er Rema 1000, organisationen Stop Spild af Mad og Dansk Folkehjælp, der står bag initiativet "Juleoverskud - Danmarks største uddeling af mad til afviste julehjælps-ansøgere", skriver blandt andre Horsens Folkeblad.

Det anslås, at der blev uddelt omkring tre ton mad.

Dansk Folkehjælp havde inden lørdag aften måttet afvise 4.740 ansøgere, men med uddelingen lørdag aften fik endnu nogle tusinde familier julehjælp, så Dansk Folkehjælp i alt har givet hjælp til 12.470 familier.

900 frivillige deltog i arrangementet.

- Nogle af de frivillige har selv tidligere modtaget julehjælp og helt i julens ånd besluttet sig for at hjælpe andre, som er i samme situation, som de selv har været, skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.