27 anholdt: Gigantisk narkofangst

Krimi
Narkoskibet, der er indregistreret i Bahamas, blev sejlet til Kalundborg (Foto: Øxenholt Foto)

27 udlændinge blev lørdag anholdt og sigtes nu for at have smuglet mere end 100 kilo kokain ind i landet via et fragtskib.

Dansk politi har gjort en narkofangst af de større. Lørdag blev 27 personer anholdt efter at have forsøgt at smugle mindst 100 kilo kokain ind i Danmark. 

Anholdelsen af de 27 personer skete efter, at kokainen ud for Langeland blev kastet overbord fra containerskibet “Duncan Island”. Her blev det samlet op af tre personer i en mindre båd, som sejlede ind til Spodsbjerg, hvor kokainen blev pakket i en bil. 

Herefter var planen, at det skulle transporteres til København og videre til andre steder i Skandinavien. De tre mænd blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

Mens de tre mænd sejlede mod land med kokainen, sejlede fragtskibet videre. I dansk farvand syd for Gedser blev det bordet af politifolk fra Københavns Politi og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

Mange millioner værd 

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne, siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

- En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd. Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de bl.a. fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet,” siger Dannie Rise

Alle de anholdte er udlændinge. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine. De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

De 15 personer, som søndag fremstilles i grundlovsforhør bag lukkede døre, nægter sig alle skyldige. De bliver sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 191 om narkosmugling. Anklageren mener, at kokainen blev smuglet efter forudgående aftale. 

Af sigtelsen fremgår det også, at flere gerningsmænd er på fri fod.