Familie-virksomhed i vild satsning: 250 nye job på vej
Cannabis i store mængder skal på Fyn forvandles til medicin. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv))
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er med, når tomatkæmpen Alfred Pedersen & Søn i Odense fredag officielt åbnerproduktion af medicinsk cannabis.

Den fynske tomatkæmpe, Alfred Pedersen & Søn i Odense, åbner fredag faciliteter, som bliver startskuddet til en større produktion af medicinsk cannabis.

Den nye produktion vurderer administrerende direktør i Alfred Pedersen & Søn, Mads Pedersen, overfor TV 2/Fyn vil betyde i nærheden af 250 nye arbejdspladser.

- Det gode er, at vi både har brug for faglærte, ufaglærte og rigtig mange med lange videregående uddannelser. Så der vil være flere job for fynboerne her på stedet, siger Mads Pedersen til tv-stationen.

Der åbnes med 20 medarbejdere, men om visionen bliver til realiteter vil tiden vise. Produktionen af cannabis er nemlig i første omgang kun tilladt, som en forsøgsordning i en fireårig periode.

Men Mads Pedersen ser optimistisk på det, og siger til TV 2/Fyn:

- I alle andre lande, hvor forsøgsordningen har kørt, er den blevet forlænget eller gjort permanent. Jeg tror også, markedet bliver stort i Danmark og resten af Norden. Det skal bare lige have tid til at modnes.

Alfred Pedersen & Søn har indgået en samarbejdsaftale med verdens næststørste producent af medicinsk cannabis, canadiske Aurora, om produktionen i Odense.

Det nye selskab hedder Aurora Nordic Cannabis, og bliver en af de helt store spillere på cannabismarkedet.

via Listen To News