VORES VALG 24-årsreglen består selvom S står alene
Der bliver ikke tale om en afskaffelse af 24-årsreglen fastholder Socialdemokraternes integrationsordfører. Foto: www.colourbox.com
Radikale, Enhedslisten og SF vil helst af med 24-årsreglen, men den omstridte regel består, selvom næste regering skulle blive rød.

På vegne af regeringen langer Søren Pind (V) kraftigt ud efter S og SF's løfte om at opretholde 24-årsreglen, hvis de skulle få magten d. 15. september.

Til Politiken siger integrationsministeren, at S vil løbe fra sit løfte på pres af SF, Radikale og Enhedslisten, men det afviser integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

"Når man laver sådan en aftale, så ligger det fast, at nu er man enige om det. Derfor er vi enige om, at i den valgperiode, vi nu søger at få mandat til at danne regering i, der fastholder vi 24-årsreglen. Det er ikke til diskussion," siger han til Newspaq.

Han frygter ikke, at de resterende to venstrefløjspartier vil presse en mulig fremtidig rød regering til at droppe løftet.

"Jeg oplever også, at Radikale og Enhedslisten er optaget af integration, og de er også meget imødekommende i forhold til de helt konkrete forslag, Socialdemokraterne og SF har givet. Og vi har sammen med SF gjort det helt klart, at 24-årsreglen vil bestå i en kommende valgperiode," fastslår Henrik Dam Kristensen.

Så sikker skal han nu ikke være, lyder det fra en måske fremtidige samarbejdspartner.

"Det er underligt at stille ultimative krav på den måde. Når man skal forhandle, skal man have respekt for hinanden. Der er underligt allerede inden, man har hørt på sin partner, har sagt, at det vil man ikke røre ved," siger den radikale spidskandidat Manu Sareen til Newspaq.

I meningsmålingerne står S og SF til samlet at få mellem 65 og 68 mandater, og de to partier vil derfor få brug for både Enhedslistens og De Radikales mandater, hvis de skal nå frem til et rødt flertal.

24-årsreglen betyder, at en dansk statsborger ikke kan blive familiesammenført med en udenlandsk ægtefælle, hvis en af parterne er under 24 år gamle.