24-årig kvindelig sosu angrebet med syre: FOA kræver flere penge
- Jeg er simpelthen så vred over, at det nu er sket igen, siger sektorformand i FOA Karen Stæhr efter kvindelig sosu er blevet angrebet med syre. Foto: FOA.
En 24-årig social- og sundhedsassistent blev søndag aften angrebet med syre af en beboer på et bosted for psykisk syge i København.

Det var en kvindelig social- og sundhedsassistent på 24 år, der søndag aften blev angrebet med flussyre af en beboer på det socialpsykiatriske bosted Fogedgården på Nørrebro.

Det fortæller fagforbundet FOA til Avisen.dk.

Den 24-årig kvinde var ved at lukke afdelingen ned klokken 21.30 søndag aften, da en 37-årig mandlig beboer angreb hende med syre. Ifølge Avisen.dks oplysninger gemte beboeren sig kort før angrebet på et toilet tæt ved et kontor for de ansatte, hvor den 24-årige kvinde befandt sig. Hun er hans kontaktperson, og beboeren var angiveligt utilfreds med nogle beslutninger, der var blevet truffet.

Han sneg han sig ind på den 24-årige kvinde, råbte hendes navn og kastede ætsende syre ud over hende. Syren ramte blandt andet hendes ansigt.

Offeret skyllede straks ansigtet, munden og kroppen, men på Rigshospitalet kunne lægerne konstatere ætsninger i ansigt, hals, bryst, lår og baller.

Det er kommet frem mandag i et grundlovsforhør i København. 

Beboeren blev fængslet søndag aften og skal mandag i grundlovsforhør. Her er han blevet varetægtsfængslet i foreløbigt 24 dage.

Kvinden er indlagt på Rigshospitalet i København med forbrændingsskader. Hun meldes uden for livsfare.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Simpelthen så vred

Sektorformand i FOA, Karen Stæhr, er oprørt over hændelsen. I de seneste år er flere ansatte blevet angrebet med knive og sidste år døde en sosu-assistent, da en beboer stak hende ihjel på et bosted.

- Jeg er simpelthen så vred over, at det nu er sket igen. Det kan ikke være rigtigt, at vores medlemmer skal udsættes for vold og sågar er sket drab på vores medlemmer, der arbejder i psykiatrien. De skal kunne gå på arbejde i et trygt og godt arbejdsmiljø, siger Karen Stæhr. 

Den 37-årige beboer blev for nylig udskrevet fra et psykiatrisk hospital, og både de andre beboere og personalet på Fogedgården har været utrygge over situationen.  

FOA mener, at der skal tilføres flere ressourcer og penge til psykiatrien, så forholdene for både de ansatte og de psykisk syge kan blive forbedret. Den 5. oktober har FOA et møde med Folketingets finansordførere.

- Vi har før mødtes med psykiatriordførerne, men nu skal vi mødes med finansordførerne, for det er jo dem, der er med til at forhandle finanslov. Det er der hårdt brug for flere penge til psykiatrien, siger Karen Stæhr og fortsætter:

- Der mangler sengepladser i behandlingspsykiatrien, og det betyder, at mange af de psykisk syge, der burde være der, i stedet bliver placeret i et botilbud i socialpsykiatrien. Derudover er der behov for flere medarbejdere. Når der mangler ressourcer bliver både medarbejderne og de psykisk syge tabere i det politiske spil, siger hun.