23-årig undgår fængsling i seks år gammel drabssag
Liget af en 16-årig pige blev gravet op, da politiet på Færøerne ikke var helt sikker på, at hun druknede.

En 23-årig mand, der er sigtet for at have dræbt en 16-årig pige på Færøerne i 2012, undgår varetægtsfængsling.

Det har Retten på Færøerne torsdag afgjort.

Retten fandt, at der var en begrundet mistanke om, at den 23-årige var skyldig i sigtelsen, men den ville alligevel ikke varetægtsfængsle ham, da han ifølge retten ikke ville påvirke efterforskningen.

Anklagemyndigheden har kæret afgørelsen til landsretten.

Den 23-årige nægter sig skyldig i sigtelsen, der går på, at han i 2012 druknede sin daværende kæreste, Maria Fugloy Christensen, i havet. Han er ligeledes sigtet for at have udsat hende for brutal, rå og farlig vold.

I november 2012 blev den unge pige fundet druknet i havet ved den nordligt beliggende bygd Hvannasund, hvor pigen er fra. I første omgang blev der ikke peget på mistænkelige forhold ved dødsfaldet, og sagen blev henlagt.

Politiet besluttede senere, at pigen skulle graves op til nye undersøgelser, men heller ikke denne gang kunne der findes tegn på, at mistænkelige forhold havde fundet sted, da hun druknede.

I august sidste år henvendte politiet sig til offentligheden og bad folk, som muligvis havde set eller hørt noget i forbindelse med sagen, om at henvende sig.

Onsdag blev den 23-årige anholdt efter blandt andet flere husransagelser.

Ved grundlovsforhøret torsdag i Torshavn gav dommeren anklageren medhold i, at forhøret skulle foregå bag lukkede døre.

Dommeren fandt ligesom anklageren, at det kan forstyrre efterforskningsarbejdet, hvis offentligheden lytter med, da flere vidner mangler at blive afhørt.

Den 23-årige mand blev et stykke tid efter hendes død dømt i en anden sag. Her fik han en straf på flere års ubetinget fængsel for drabsforsøg og vold.

Det er yderst sjældent, der begås drab på Færøerne.

I det ellers fredelige samfund med godt 51.000 indbyggere, er der blevet begået 10 drab de sidste 48 år.

/ritzau/

via Listen To News