22 beboere nægter at forlade plejehjem
Et forslag er at lave plejehjemmet til ældreboliger med hjemmepleje visitation (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
22 beboere på plejecenter Tornby ved Hirtshals nægter at flytte frivilligt, selvom kommunen som led i budgetforhandlingerne har lukket deres plejehjem.

Plejecenter Tornby skal lukke som et led i budgetforhandlingerne. Men nu ved kommunen ikke, hvad den skal stille op med de 22 beboere, der ikke vil forlade deres hjem. Det skriver Magasinet Pleje

Der er flere forslag i spil. Et af forslagene er at omdanne plejehjemmet til ældreboliger, og at visitere beboerne til hjemmeplejen. 

- Beslutningen om lukning er jo truffet. Vi hælder også til en løsning, hvor vi tilbyder hjemmepleje til dem, der insisterer på at blive boende. Men de skal selvfølgelig have en pleje de er trygge ved, og så kan de selvfølgelig vælge en plads på et andet plejecenter, siger udvalgsformand, Per Møller (K).

Men det forslag møder kritik: 

- Beboerne er jo visiteret til den nuværende pleje, fordi de ikke længere kan klare sig med hjemmepleje. Vi begriber det ikke, siger formand for ældrerådet i Hjørring Kommune, Kirsten Holst til Magasinet Pleje.

Den endelige beslutning træffes på onsdag i byrådet.