22-årig tog taske fra svagtseende
En 60-årig dame fik i oktober en ubehagelig oplevelse, da hun var på vej til læge. En ung mand stjal hendes taske og hendes pung. Retten syntes, det skulle koste ni måneder i fængsel.

Hun var gået hjemmefra i god tid for at komme til læge, forklarede den 60-årige kvinde til retten i Århus. Hun er svagtseende og ville derfor gerne have lidt ekstra tid, så hun kunne være præcis. Mens hun gik på fortovet, lagde hun mærke til en mand, der kom lige mod hende. Under hendes ene arm havde hun sin nye taske med remmen op over halsen og den ene hånd på selve lynlåsen. Damen havde tidligere prøvet at få stjålet sin taske.

Faldt om

Manden gik forbi hende, og lige efter hørte hun høje trin bag sig. Hun blev bange og knugede tasken, men den 22-årige havde fået godt fast. Han rev så hårdt, at kvinden faldt på fortorvet, og hendes taske gik i stykker. I faldet slog hun sin mund, så det blødte.Manden smed tasken fra sig, da han var kommet lidt væk og havde gaflet damens pung med 200 kroner. Han løb hen på en nærliggende tankstation og derfra tog han bussen.

Ni mneder

Retten i Århus tog også med i dens vurdering, at manden tidligere er straffet for dokumentfalsk, tyveri og røveri, og det blev lagt til straffen, at han havde begået hærværk mod en bil, stjålet en GPS og overtrådt våbenloven ved at bære en kniv. Det blev besluttet, at den 22-årige, der kommer fra Somalia, skal i fængsel i ni måneder og udvises af Danmark, hvis han begår noget strafbart inden for to år. Damen fik 1200 kroner i erstatning for sin taske, pung og pengene.