21-årig ramt af bil: Brækker arme og ben
To unge knallertkørere kom op at skændes på landevej ved Roskilde. Bilist ramte den ene mand med høj fart.

En 21-årig mand kom natten til torsdag alvorligt til skade, da han kom kørende på sin knallert sammen en kammerat på Hovedvejen sydvest for Roskilde.

- Pludselig stopper de begge op, fordi de kommer lidt op at skændes. Den ene kommer til at gå ud på vejen, og så kommer der en bil med stor hastighed og påkører ham, siger vagtchef John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han brækker næsten alt, hvad der kan brækkes, tilføjer vagtchefen.

Ulykken skete ved den lille by Glim, og den unge mand blev bragt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor lægerne behandler hans omfattende skader.

- Den eneste grund til, at han ikke er afgået ved døden, er, at han havde styrthjelm på. Han er uden for livsfare, men meget alvorligt tilskadekommen. Han har brækket arme og ben flere steder, siger John Jensen.

Knallertkørerens 18-årige kammerat undgik at blive ramt af bilen, og han har derfor ingen fysiske skader.

- Han er bragt hjem til sine forældre og er dybt rystet, fortæller John Jensen.

Politiet ved endnu ikke, hvem der førte personbilen, som ifølge ordensmagten kørte med alt for stor hastighed på landevejen. Bilisten stak af fra stedet efter påkørslen.

- Han har kørt langt hurtigere end de 50 kilometer i timen, som man må køre på strækningen. Det er formentlig det, som har snydt dem, siger vagtchefen.

Da bilisten tog flugten fra ulykkesstedet, har politiet ikke meget at gå efter i eftersøgningen af køretøjet.

- Det eneste, vi ved, er, at det muligvis var en mørk bil. Vi har også nogle plasticdele, som vi har fundet derude, så nu skal vores teknikere i gang, siger John Jensen.

/ritzau/