AU PAIR - ER DET FAIR? 21-årig au pair skjulte sin graviditet
Kvinden havde først sent opdaget, at hun var gravid. Men hun turde ikke fortælle nogen om det, da hun frygtede at blive udvist. Colourbox (modelfoto)
Hvis ikke hun fik en abort, ville hun blive udvist til Filippinerne med et barn, hun ikke kunne forsørge.

Den 21-årige filippinske au pair-kvinde græd og græd under mødet med den socialrådgiver, der skulle vurdere, om hun kunne få en abort, selvom hun havde overskredet 12. graviditetsuge, hvor grænsen går.

Hun var kommet til Danmark for at spare op til en uddannelse og for at sende penge til den fattige familie i Filippinerne.

Det gik ikke godt, står der i en ny rapport fra Abortsamrådet for Region Hovedstaden.

I rapporten er hun et eksempel på de ulykkelige filippinske au pair-kvinde, der opsøger hospitaler for at få abort for bl.a. at kunne blive i Danmark. For au pairer i Danmark må kun passe værtsfamiliernes børn, ikke egne børn.

Uregelmæssige menstruationer

Kvinden havde først sent opdaget, at hun var gravid. Hun opdagede det, da hun fik uregelmæssige menstruationer. Men hun turde ikke fortælle nogen om det, da hun frygtede at blive udvist.

Men hun var nødt til at fortælle det til socialrådgiveren i Abortsamrådet. Ellers kunne hun ikke få lov til at abortere.

"Der gives tilladelse til abort på grund af hendes dårlige sociale forhold. Hun har en meget lav løn, ingen selvstændig bolig, næsten intet netværk og vil blive hjemsendt, hvis graviditet skal fortsættes," konkludererede Abortsamrådet.

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at træffe kvinden.

skjultitel

Avisen.dk og Ugebrevet A4 har undersøgt arbejdsvilkårene blandt 204 au pairer.

  • De får 51 kr. i timen.
  • Ti procent bruger under 100 kroner eller slet ingenting på sig selv.
  • 30 pct. arbejder mere end de 30 timer om ugen, reglerne tillader.

Undersøgelsen er udført af Julie Moestrup og Iver Houmark Andersen.

Deltag på Facebook

Læs alle artiklerne om Au Pair

 

via Listen To News