200 døde svin fundet ved Horsens

En dyrlæge fandt tidligere på dagen 200 døde svin på en gård tæt ved Horsens. En ung mand havde mistet kontrollen over cirka 2.000 svin.

Misrøgtede svin spiste hinanden i Østjylland

AppleMark
AppleMark

200 svin blev torsdag formiddag fundet døde på en gård i Hornsyld tæt ved Horsens.

Ifølge Horsens Politi fandt en dyrelæge nogle døde svin i staldene på gården under et regelmæssigt kontrolbesøg. Både politiet og Fødevareregionen blev tilkaldt.  

Den unge landmand på gården havde for mange grise i staldene. 

- Når der er alt for mange svin i staldene, så kan de ikke være der, det bliver for varmt, de begynder at slås og dør. Han når ikke at få dem slæbt ud og mister til sidst overblikket over situationen, fortæller vicepolitiinspektør ved Horsens Politi, Verner Pedersen.  

Den unge landmand var alene om at passe de 2.000 grise, og han var samtidig i gang med en videregående uddannelse. Han havde ikke fået bestilt transport til de grise, der skulle slagtes, og han modtog nye smågrise til opfedning, mens der ikke var plads til dem. 

- Han er meget berørt af det, og han er helt indstillet på at samarbejde med myndighederne, siger Verner Pedersen fra Horsens Politi.

Politiet og fødevaremyndighederne har gennemgået staldene, og der er blevet lavet en plan for at aflive flere svin, mens der er i gang med at blive ryddet op på gården. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.