180grader beskriver DR som et 68 er-sted
Netavisen 180grader.dk skriver i en netafstemning, at DR er et sted for folk, der er 68 er-generationens tankegods. Det er mest for sjov, men også lidt sandt, forklarer chefredaktør Ole Birk Olesen.

• DR beklager rosenrødt Che Guevara-indslag 

Først fik den borgerlige netavis 180grader.dk DR til at erkende, at de havde bragt et for ensidigt positivt indslag om den kommunistiske guerillaleder Che Guevara. Og så oprettede 180grader.dk selv en netafstemning, hvor DR i en af svarmulighederne beskrives ensidigt negativt.

180grader.dk spørger sine brugere: Hvornår vil du tro, at TV-Avisen fortæller om Che Guevaras forbrydelser?

 Valgmulighederne er:

- Om meget kort tid - for at råde bod på fejlen

- Næste gang der er lejlighed til at lave et indslag om manden, vil man også fortælle om hans mørke sider

- Det vil ikke ske, før den sidste 68 er i DR er gået på pension, og kun hvis DR ikke i mellemtiden er blevet indtaget af horderne fra Jagtvej 69

180grader.dk s chefredaktør, Ole Birk Olesen erkender, at afstemningens sidste valgmulighed fremstiller DR på en ensidigt negativ måde. 

Sjovt, men sandt 

- Ja, men det er lidt for sjov. Det er for at give folk den mulighed at give en sjov begrundelse. Men der er jo et gran af sandhed i det. Jeg har aldrig set et indslag, hvor man har fokuseret på, at Che Guevara var med til at oprette et diktatur. Hvis det havde været en af Pinochets betroede folk, så havde man ikke været i tvivl om, at han ikke udelukkende skulle refereres som en myte, siger Ole Birk Olesen.

Men går I ikke lidt ad den samme vej, som I kritiserer DR for, når I lader det være indforstået, at DR er gennemsyret af 68 er-generationens tankegods?

- Det er jo ikke noget, vi skriver i vores artikler. Selvom det har et gran af sandhed. Det er jo ikke sådan, at alle DR s medarbejdere er 68 ere eller udsprunget af bz-miljøet, selvom der er noget om det. Afstemningen er en plads, hvor man kan lave noget, der er for sjov. Det her er en gimmick med en overdrivelse i, siger Ole Birk Olesen.