18 personer er døde i mulig påsat brand på karaokebar i Kina
En brand på en karaokebar i Qingyuan i det sydlige Kina har dræbt 18 personer og såret yderligere fem.

Mindst 18 personer har tirsdag mistet livet i en brand på en karaokebar i Kina. Branden menes at være blevet påsat.

Det oplyser kinesisk politi ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Yderligere fem blev såret i branden, der ramte en treetagersbygning i byen Qingyuan i Guangdong-provinsen i det sydlige Kina.

I løbet af natten tirsdag lokal tid har politiet anholdt en person, der er mistænkt for at stå bag branden. Der er tale om en 32-årig mand. Han skal have blokeret bygningens udgang med en motorcykel og startet branden.

Politiet anholdt manden, kort efter at det udlovede en dusør på 200.000 yuan (lidt under 200.000 kroner) for informationer om den mistænkte.

Politiet i Qingyuan modtog anmeldelsen om branden lidt over midnat tirsdag lokal tid. Branden var slukket klokken 00.55.

Dødelige brande er ikke et ukendt fænomen i Kina.

I 2015 kostede en brand på et plejehjem 38 mennesker livet. Det satte gang i en stor debat om brandsikkerheden i landet.

I dagene efter branden oplyste den kinesiske vagthund for sikkerhed, at bygningen blandt andet havde ringe brandudgange. Der var heller ikke nogen ordentlig nødplan i tilfælde af brand.

Sidste år blev 21 personer - heriblandt brandmænd og medlemmer af regeringen - anholdt som følge af branden i 2015.

Over 24 personer mistede sidste år livet i to brande i et nabolag i Beijing, hvor mange migranter holder til.

En af brandene ramte i november og kostede 19 personer livet. Den fik myndighederne til at begynde at rive usikre bygninger ned. Det betød samtidig, at en række indbyggere pludselig stod uden hjem.

/ritzau/AFP
via Listen To News