Wonderful Copenhagen

18 nye krydstogtskibe skaber ekstra travlhed i København

Siden nytår har 18 nye krydstogtskibe meldt deres ankomst til København i 2016-sæsonen, som nu forventer en fremgang på over 60.000 passagerer i forhold til sidste år.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Der bliver endnu mere travlt på krydstogtkajen i København, end branchen forventede for bare få uger siden.

Ved indgangen til 2016 var der anmeldt 286 besøg af krydstogtskibe i Købehavn i år. Lidt over en måned inde i året har yderligere 18 skibe meldt deres ankomst i 2016.

Nu kan hovedstaden se frem til 304 krydstogt-besøg i år, som til sammen vil sejle 740.000 gæster til byen. Det er over 60.000 flere end sidste år.

Antallet af krydstogtrejser, der både starter og slutter i København, stiger fra 125 sidste år til 139 i år. Det er positivt for byen, da det giver ekstra omsætning på hoteller, attraktioner, butikker og lufthavnen mm., da turisterne flyver til og fra København og ofte har ekstra tid i byen, inden deres cruise begynder, eller før de rejser hjem, når krydstogtet er slut.

"Det er primært det tyske rederi Aida, der sender flere skibe til København i år end først planlagt. Det betyder, at vi nu kan se frem til endnu flere tyske krydstogtgæster i år, sammenlignet med sidste år, hvor tyskerne udgjorde 27 pct. af alle krydstogtgæster i København," siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor krydstogtnetværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Alene på én enkelt dag i juni vil 30.000 krydstogtturister passere kajanlægget i København - enten på vej i land eller ombord. Den dag lægger syv skibe til i hovedstaden samtidigt og bliver dermed en historisk travl dag for krydstogtbranchen.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.