Wonderful Copenhagen 18 nye krydstogtskibe skaber ekstra travlhed i København
Siden nytår har 18 nye krydstogtskibe meldt deres ankomst til København i 2016-sæsonen, som nu forventer en fremgang på over 60.000 passagerer i forhold til sidste år.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Der bliver endnu mere travlt på krydstogtkajen i København, end branchen forventede for bare få uger siden.

Ved indgangen til 2016 var der anmeldt 286 besøg af krydstogtskibe i Købehavn i år. Lidt over en måned inde i året har yderligere 18 skibe meldt deres ankomst i 2016.

Nu kan hovedstaden se frem til 304 krydstogt-besøg i år, som til sammen vil sejle 740.000 gæster til byen. Det er over 60.000 flere end sidste år.

Antallet af krydstogtrejser, der både starter og slutter i København, stiger fra 125 sidste år til 139 i år. Det er positivt for byen, da det giver ekstra omsætning på hoteller, attraktioner, butikker og lufthavnen mm., da turisterne flyver til og fra København og ofte har ekstra tid i byen, inden deres cruise begynder, eller før de rejser hjem, når krydstogtet er slut.

"Det er primært det tyske rederi Aida, der sender flere skibe til København i år end først planlagt. Det betyder, at vi nu kan se frem til endnu flere tyske krydstogtgæster i år, sammenlignet med sidste år, hvor tyskerne udgjorde 27 pct. af alle krydstogtgæster i København," siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor krydstogtnetværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Alene på én enkelt dag i juni vil 30.000 krydstogtturister passere kajanlægget i København - enten på vej i land eller ombord. Den dag lægger syv skibe til i hovedstaden samtidigt og bliver dermed en historisk travl dag for krydstogtbranchen.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.