17-årig ville ofre sit liv for friheden
Den yngste af de fire tiltalte i terrorsagen fra Glostrup blev betegnet som en enspænder, der så på alt med islams briller.

Han var en meget dygtig elev, men han var samtidig en elev, der havde dedikeret hele sit liv til islam. Og han ville ofre livet for friheden.

Det sagde en tidligere klasselærer om den yngste af de fire unge muslimer, der i Østre Landsret står anklaget for at have hjulpet med at planlægge et terrorangreb et sted i Europa.

Som den sidste af de fire tiltalte blev 17-årige B onsdag afhørt i retten, og ligesom de andre anklagede blev han fremstillet som en ung og ekstremt troende muslim.

B’s tidligere klasselærer forklarede i retten, at B var en enspænder i klassen og i perioder meget indelukket.

»Alle i klassen var muslimer, men B gik mere op i sin tro end de andre. Han tillagde islam en særlig stor betydning og var meget nidkær over sin bøn og sin mad. Han kunne finde på at sige nej til kage, hvis han mente, at kagen indeholdt noget, der var imod hans tro,« sagde den tidligere klasselærer.

Han forklarede også, at B havde yderligtgående synspunkter og bragte som eksempel frem, at klassen på et tidspunkt i 9. klasse snakkede om bogen ’Drengene fra Skt. Petri’ og dermed om den danske modstandskamp. Læreren spurgte klassen, hvem der ville ofre sit liv for friheden.

»Det vil jeg,« sagde B som den eneste.

Udover at få skolelæreren til at tegne et billede af B, forklarede anklager Dorte Vejsig, at den unge B havde ødelagt sin computer, der formentlig indeholdt beviser. Den 17-årige blev anholdt i oktober 2005, og politiet fandt ved ransagningen af hans forældres rækkehus i Brøndby Strand en harddisk fra en computer, der var sænket ned i en balje vand på toilettet, mens printpladen fra harddisken var brækket i fem stykker og smidt i toiletspanden. Politiets eksperter har konstateret, at harddisken var totalt ødelagt, men B ønskede ikke at oplyse om dens indhold.

»Jeg ønsker ikke at udtale mig,« sagde B i retten iført en sort kjortel under en blå træningstrøje.