17-årig fængslet for bombe på legeplads
En ung mand blev fredag varetægtsfængslet for at have efterladet en krysantemumbombe på en legeplads i Hillerslev ved Thisted.

Man må ikke efterlade en krysantemumbombe på en legeplads, selvom den er en fuser. Det er baggrunden for, at en dommer har besluttet at varetægtsfængsle en 17-årig mand, som nytårsaften efterlod en krysantemumbombe på en legeplads i Hillerslev nord for Thisted.

Den 17-årige lagde nytårsaften turen forbi børnehaven Kridthuset i Hillerslev. På legepladsen satte han ild til sin medbragte krysantemumbombe, som viste sig at være en fuser. Han lod den stå, og onsdag fandt børnene den i legepladsens hønsehus.

»Ud fra den problemstilling, at en krysantemumbombe er så ustabil, at den udgør en fare for omgivelserne, blev manden i dag varetægtsfængslet i 14 dage,« fortæller vicekriminalinspektør Ralf Larsen fra Thisted Politi, som tidligere har vurderet, at børnehavebørnene fra Kridthuset var i fare, da de fandt bomben, der var på størrelse med en håndbold.

Den unge mand har erkendt at have efterladt bomben. Det var henvendelser fra offentligheden og politiets efterforskning, der førte til anholdelsen.