17-årig fængslet for bombe på legeplads

En ung mand blev fredag varetægtsfængslet for at have efterladet en krysantemumbombe på en legeplads i Hillerslev ved Thisted.

Man må ikke efterlade en krysantemumbombe på en legeplads, selvom den er en fuser. Det er baggrunden for, at en dommer har besluttet at varetægtsfængsle en 17-årig mand, som nytårsaften efterlod en krysantemumbombe på en legeplads i Hillerslev nord for Thisted.

Den 17-årige lagde nytårsaften turen forbi børnehaven Kridthuset i Hillerslev. På legepladsen satte han ild til sin medbragte krysantemumbombe, som viste sig at være en fuser. Han lod den stå, og onsdag fandt børnene den i legepladsens hønsehus.

»Ud fra den problemstilling, at en krysantemumbombe er så ustabil, at den udgør en fare for omgivelserne, blev manden i dag varetægtsfængslet i 14 dage,« fortæller vicekriminalinspektør Ralf Larsen fra Thisted Politi, som tidligere har vurderet, at børnehavebørnene fra Kridthuset var i fare, da de fandt bomben, der var på størrelse med en håndbold.

Den unge mand har erkendt at have efterladt bomben. Det var henvendelser fra offentligheden og politiets efterforskning, der førte til anholdelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.