Brandmænd dør stadig: 9/11 koster fortsat liv
Brandmændene, der var til stede under 9/11, er stadig mærket af dagen. (Foto: Alex Brandon/Ritzau Scanpix)
Det er i dag 17 år siden, at to passagerfly blev brugt til terror i New York, men redningsarbejderne fra dagen mærker stadig konsekvenser af angrebet.

De tidligere redningsarbejdere, der var til stede under terrorangrebet på World Trade Center i New York for 17 år siden, er stadig forfulgt af konsekvenserne fra dagen, skriver dr.dk.

Familie scorede 200 millioner: Solgte “hemmeligt” firma

343 brandmænd mistede livet på selve dagen, men siden har 182 kolleger mistet livet. Dette sker som direkte konsekvens af angrebet, da store mængder af gift blev frigivet, da tårnene kollapsede på Manhattan.

I forbindelse med redningsarbejdet den 11. september, blev der i 2012 registreret 58 kræftformer som relaterede sygdomme, og siden er der knyttet næsten 70 typer af kræft til arbejdet.

- Tabet af liv i vores afdeling på 11. september var rystende. Det samme er det at se listen af helte vokse for hvert år uden nogen afslutning i sigte, siger Dan Nigro, kommissær i New Yorks brandvæsen, til ABC News.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan brandfolk har større risiko for at få visse kræfttyper og øget risiko for hjertekarsygdomme. Her blev det diskuteret, hvorvidt der skulle laves lovgivning på området, så brandmændene kunne søge erstatning.  

I New York viser nye tal fra offerfonden September 11th Victim Compensation Fund, at 20.874 indtil videre har fået godkendt ansøgninger om kompensation for dødsfald og skader, skriver dr.dk

Fonden, der ellers oprindeligt blev oprettet for at kompensere for dødsfald på selve dagen og opererede fra 2001 til 2003, blev genåbnet af præsident Obama i 2011 for at håndtere sygdom og dødsfald relateret til redningsarbejdet den 11. september.

 

via Listen To News