1500 vil være medlem af ?Rygerpartiet?
Flere rettigheder til rygerne, som skal have en lettere hverdag. Sådan lyder partiprogrammet for Rygerpartiet, som har fået 1.500 indmeldelser, selvom det ikke eksisterer endnu

Hvis ikke-rygere vil have frisk luft, må de gå udenfor.

Sådan lyder parolen fra Ole Gilberg, som fra hjemmet i Marstal på Ærø har tændt krigspiben for at blæse til kamp i Folketinget. Den 56-årige radiograf har taget initiativ til et nyt parti, fordi han synes, de nuværende love om rygning er lige til at skodde.

Til april starter han derfor ?Rygerpartiet?, men allerede nu sender hans projekt røgsignaler af sted til politikerne. 1.500 danskere har nemlig bedt om at blive meldt ind, før partiet overhovedet eksisterer

»Der er en utrolig interesse for partiet, og jeg får nye indmeldelser hver dag,« fortæller Ole Gilberg til Berlingske Tidende.

»Formålet med partiet er først og fremmest at få afskaffet alle de unødvendige og tåbelige love og paragraffer, der besværliggør rygernes hverdag. Da argumenter preller af på fanatikerne, er den eneste måde at gøre det på at blande sig i lovgivningen,« mener Ole Gilberg, som sidste år meldte sig ud af Venstre.

Partiet har endnu ikke holdt stiftende generalforsamling for at flette et lidt mere detaljeret partiprogram sammen, men det er sikkert, at det skal være flyvende 31. marts 2007.

Den dag starter regeringens forbud mod rygning i det offentlige rum.