15-årig pige har ikke været i skole siden 6. klasse
I fredags sad en 15-årig dansk pige i grundlovsforhør i retten i Århus. Hun var sigtet for 22 kriminelle forhold, hvor hun havde lavet alt fra hærværk og tyverier. Pigen har ikke gået i skole i to år

Hendes hænder ligger roligt på hendes lyse, stramme cowboybukser, mens hun sidder over for dommeren i retten og bliver udspurgt af politianklageren. Det mørke, skulderlange hår er samlet i en hestehale, og hun ser lille og spinkel ud, som hun sidder på stolen og svarer med lav stemme. Hendes mor sidder bag ved hende, og hun bliver mere og mere chokeret, da hun hører, hvad hendes datter har lavet.
Moren hører, at hendes datter og datterens veninde har banket en elev på Hasle Skole 7. november. De to piger hiver eleven i håret og sparker hende flere gange.
»Pigen skulle have bank, fordi hun havde truet min veninde,« siger den mørkhårede med dæmpet stemme.
Moren hører også om tyverier, hærværk, vold mod politiet og trusler mod piger, der har anmeldt hendes datter for vold. Det kommer frem, at pigen på anklagebænken ikke har gået i skole siden 6. klasse.
»Jeg blev smidt ud af skolen. Ingen har prøvet at få mig i skole igen. Jeg vil gerne,« siger den spinkle pige, mens hun ser ud i luften. Hun burde gå i 8. klasse i dag, men hun forklarer, at hun ingenting laver.