15-årig dansker fanget i Thailand
En 15-årig dansk dreng var indblandet i en vandscooter-ulykke med dødelig udgang. Nu holder de thailandske myndigheder drengen og hans forældre som gidsler.

Drømmenferien for familien Hesseldahl på det thailandske feriested, Cha Am, er blevet til et mareridt.

Familiens søn, Kristian på 15 år, kolliderede under en tur på en vandscooter med en anden vandscooter. Kristian slap med skrækken, mens føreren af den anden vandscooter, en 23-årig kineser, mistede livet. Det skriver B.T. lørdag

Selvom de thailandske myndigheder har fastslået, at der var tale om en ulykke, er passene inddraget, så familien ikke kan komme hjem.

»Vi har det ganske simpelt ad helvede til. Vi holder sammen og forsøger at støtte hinanden alt det, vi kan, men det bliver sværere og sværere, som tiden går, for nerverne er tyndslidte. Både Kristian, Susanne og jeg selv er meget hårdt mærkede af det her. Vi er alle medicinerede, fordi vi psykisk har det så dårligt,« siger en næsten grædefærdig Hugo Hesseldahl til B.T. fra Thailand.

Familien kan tilsyneladende først komme hjem, når liget er obduceret. Og det kan vare op til seks uger.

Forældrene til den afdøde kinser har krævet en erstatning på 500.000 kroner. Et beløb, som familien ikke kan betale. Og familiens forsikringsselskab, Lærerstandens Brandforsikring, vil heller ikke betale, fordi vandscooteren ikke var forsikret.

»På det her område er reglerne meget klare. Så klare, at der ikke engang er en åbning for fortolkning. Hvis ansvarsforsikringen skal dække, kræver det, at motorkraften maksimalt er 25 hestekræfter. En vandscooter ligger typisk med en motorstørrelse på 100-150 hk,« siger direktør fra Lærerstandens Brandforsikring, Jørn Anker-Svendsen, til avisen.

Familien får hjælp fra den danske konsul og ambassaden i Bangkok, der har skaffet en thailandsk advokat. Samtidig har en psykolog fra SOS International ydet krisehjælp over telefonen.