14 udenlandske arbejdere anholdt for dokumentfalsk
3F's københavnske afdeling for bygge-, jord- og miljøarbejdere (BJMF) var for nylig på besøg på byggepladsen, men blev bedt om at forlade stedet. Billedet har intet med sagen at gøre. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix/arkiv
13 udenlandske arbejdere er i dag blevet fremstillet i dommervagten i København. De er alle sigtet for dokumentfalsk. En formodet bagmand er også anholdt i sagen.

Kummerlige arbejdsforhold, falske og manglende ID-papirer.

Det var, hvad Københavns Politis Udlændingekontrolsektion og Arbejdstilsynet tirsdag fandt på en byggeplads på Amager i forbindelse med en rutinemæssig kontrol mod social dumping. Ved aktionen blev 12 udenlandske arbejdere med falske ID-papirer anholdt. Det samme gjorde en 13. arbejder, der slet ikke kunne fremvise noget ID.

Kort efter anholdt politiet også en 14. person, der mistænkes for at være bagmand.

Det bekræfter Københavns Politi overfor Fagbladet 3F.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvilken nationalitet de udenlandske arbejdere og bagmanden har, fortæller Sara Schlüter, der er presseansvarlig for Københavns Politi.

De 14 anholdte er onsdag blevet fremstillet i Dommervagten i København. De er blandt andet sigtet for dokumentfalsk og i den formodet bagmands tilfælde for medvirken til dokumentfalsk.

Under tirsdagens kontrol opdagede politiet og Arbejdstilsynet foruden de falske ID-papirer, at de udenlandske arbejdere havde boet under kritisable forhold i en kælder på byggepladsen. Det fremgår også af billeder, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

3F's københavnske afdeling for bygge-, jord- og miljøarbejdere (BJMF) var for nylig på besøg på byggepladsen, men blev bedt om at forlade stedet.

Fagbladet 3F
via Listen To News