14 måneders dopingtest skal holde Australiens OL-sti ren
Den tidligere australske topsvømmer og OL-guldvinder Ian Thorpe er flere gange blevet beskyldt for at have taget doping gennem sin karriere. Alle hans dopingtest viste dog ingen spor af ulovlige stoffer. Foto: Bryan Van Der Beek/AP
Det Australske Antidopingagentur er i gang med et omfattende program for test af kommende OL-atleter.

Som altid er doping et varmt emne i topsport. Og i et OL-år, hvor dopinglavinen ruller især atletiksporten i, er der endnu mere fokus på problematikken.

I Australien ønsker man ikke at se en atlet fra landet komme til OL og blive afsløret som snyder på bekostning af en ren konkurrent. Derfor har man gennem lang tid kørt et program for at forhindre dette.

For otte måneder siden gik Det Australske Antidopingagentur (Asada) i gang med at teste potentielle OL-atleter efter et omfattende og varieret program. Det vil vare helt frem til OL i Rio til august.

- Atleter i forskellige sportsgrene kan drage fordel af forskellige midler taget på forskellige tidspunkter. Og testplanen for vores potentielle OL- og paraolympiske atleter er i høj grad sat op til at imødekomme dette, siger Asada-chef Ben McDevitt til AFP.

Ud over at holde dopede atleter fra at tage pladsen fra rene kolleger er der også et ry på spil for Australien.

- Det internationale spotlight er i høj grad på doping i sportens verden lige nu, så det er ekstremt vigtigt for Australien at beskytte vores ry som en nation med fair sport og opretholde vores stærke standpunkt mod doping, siger McDevitt.

Foruden den regelmæssige og grundige testning af atleter rummer programmet frem mod OL også undervisningsprogrammer og møder ansigt til ansigt.

/ritzau/