I dag lukker og slukker Danish Crowns slagteri i Esbjerg.
Allerede onsdag blev den sidste gris slagtet, men fredag lukker portene for sidste gang. Så er det endelig slut med 124 års slagteri-historie i Esbjerg.
De 514 medarbejdere står dog ikke alle tomhændede tilbage, fortæller tillidsmand på slagteriet i Esbjerg, Tom Jensen, til NNF's hjemmeside.
- Det er allerede lykkedes os at skaffe nye jobs til 125 tidligere medarbejdere, hvoraf langt de fleste er kommet til andre Danish Crown-anlæg. Yderligere 25 medarbejdere er startet på forskellige typer af videregående uddannelser og så har vi lavet uddannelses- og kursusplaner for 220 medarbejdere.
- Heldigvis har vi en stor offshore-industri, så mange skal til at i gang med kurser, der giver dem mulighed for at søge den vej.
Tom Jensen kalder stemningen på slagteriet 'vemodig'.
- Det er en rigtig trist dag. Selvfølgelig for alle de medarbejdere og deres familier, der bliver ramt af den her lukning, men også for hele byen. Det er et stykke erhvervshistorie, der forsvinder og det er et af byens samlingspunkter, der nu lukker, siger han.
Forbundssekretær for slagteriområdet i Fødevareforbundet NNF bakker op om Tom Jensens arbejde, der er sket i samarbejde med AOF og Jobcenteret.
- Alle parter har gjort et kanonstort stykke arbejde for at sikre opkvalificering og videreuddannelse til de medarbejdere, der nu må forlade branchen. Jeg er stolt af vores tillidsrepræsentanters store indsats. De har gjort en kæmpe forskel for mange medlemmer, siger John Sørensen.