1,2 mio. danskere er gidsler
Fodboldlandskampe og meget mere skal fremover tilvælges af YouSee's kunder. (Foto: Ritzau/Scanpix)
Krigen mellem YouSee og Discovery eskaleret

Da Danmarks største udbyder af TV-programmer, YouSee, for nylig besluttede, at alle Discovery's programmer fremover kun skulle med i deres kunders Bland Selv-pakker, håbede disse kunder nok bare, at det var en "raslen med sablen" og en slags forhandling mellem udbyderen og TV-kanalen.

Men i går opsagde YouSee så formelt kontrakten med Discovery, så de 1,2 mio. kunder fra nytår ikke automatisk vil have Kanal 5, 6'eren, Eurosport og Discovery-kanalerne til rådighed mere, medmindre de laver Bland Selv-pakker.

"YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i sit Bland Selv-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om. Som vi hele tiden har sagt, bliver det ikke aktuelt fra vores side. Ændringen vil i princippet betyde, at YouSee vil forskelsbehandle os som kanalgruppe, da vi er de eneste, som kun ville ligge i Bland Selv – og at de i realiteten ikke vil betale for vores kanaler. Så konsekvensen er kort sagt, at alle YouSee-kunder står uden vores kanaler fra 2020,« siger Christian Kemp til B.T.

YouSee's direktør, Jacob Mortensen, har tidligere forsvaret tiltaget med, at ændringerne i TV-pakkerne skyldes "ændrede forbrugertendenser".

 

via Listen To News