11.000 flere arbejdsløse siden sommer
Det gik lige lidt fremad, men nu stiger arbejdsløsheden igen. Foto: Colourbox
Spritnye tal viser, at ledigheden stiger stødt. Ifølge Danmarks Statistik står 7,8 procent af arbejdsstyrken i dag uden job.

Politikerne lover, at vi kommer til at mangle hænder, og det er der sikkert mange, der glæder sig til.

Ledigheden stiger nemlig i en sådan grad, at 11.000 flere står uden job i årets tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal.

I årets to første kvartaler er tallet ellers blevet mindre, men nu stiger tallet altså igen.

Optællingen kommer fra Danmarks Statistik, der bruger den såkaldte AKU-metode, hvor de tæller, hvor mange danskere, der gerne ville have et job, men som ikke har et. Det er de tal, regeringen regner for de mest præcise.

Den nye måling viser, at 224.000 danskere er ufrivilligt arbejdsløse netop nu. Det svarer til 7,8 procent af arbejdsstyrken.

I starten af året gik det ellers fremad, men siden sidste år, ser det stadig skidt ud. I årets tredje kvartal er der godt 7.000 færre ledige end samtidig sidste år.

Den tidligere regering var ellers godt i gang med at få flere i arbejde, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs. Hun mener kun, det bliver værre med en rød regering ved roret.

"Hvor er det ærgerligt og trist, at danske virksomheder nu bliver påført endnu flere skatter og afgifter. Det er slet ikke det, vi har brug for," siger hun til Newspaq.

Hun mener, at den tidligere regerings Boligjobplan, var et af de initiativer, der på sigt kunne have skabt rigtig mange arbejdspladser. Det vil regeringen afskaffe, når de har en alternativ ordning på plads.

Ikke overraskende har hendes radikale kollega, arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R), en anden opfattelse.

"Vi arbejder på at sikre et kickstart af dansk økonomi. Der er bestemt nogle ting, der peger i den rigtige retning," siger han til Newspaq.

Der er kommet 4.000 flere dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere og 3.000 flere arbejdsløse studerende siden sidste år.