107 dræbte: 27 bomber ryster Irak
Mere end 40 blev dræbt under ét angreb i byen Taji. Foto: Karim Kadim / POLFOTO
En lang række bombeangreb mod flere forskellige byer i Irak har kostet mindst 107 mennesker livet.

En bølge af blodig vold ramte mandag Irak, hvor myndighederne foreløbig har talt mindst 27 bombeangreb.

Angrebene har tilsammen kostet mindst 107 mennesker livet i Irak, mens 216 mennesker er såret. Det skriver nyhedsbureauet AFP, som har talt med sikkerheds- og lægekilder.

Der har i alt været mindst 27 forskellige bombeanslag mod 18 byer. Det gør det til de blodigste angreb siden maj 2010.

Bomberne har været rettet mod hovedstaden Bagdad og en lang række andre byer - alle i den nordlige del af landet.

Blandt andet har der været mindst seks eksplosioner - heriblandt en bilbombe og et selvmordsangreb - i og omkring Bagdad.

I den nordlige by Kirkuk er fire bilbomber eksploderet. Mindst fire har mistet livet i angrebene her, mens mere end 15 andre er såret.

Det blodigste angreb fandt sted i byen Taji, hvor mindst 42 mennesker blev dræbt, mens mere end 40 blev såret. Det siger to lægekilder.

Først skal flere vejsidebomber være eksploderet, hvorefter en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften.

Samtidig blev mindst syv irakiske soldater dræbt, da bevæbnede mænd tidligt på morgenen indledte et angreb mod en base, som ligger nord for Bagdad.

Mandagens serie af angreb kommer efter en søndag, hvor bombeattentater rundt om i landet kostede mindst 17 mennesker livet og sårede mere end 100 andre i de værste uroligheder i de seneste tre uger.

Ingen har endnu taget skylden for angrebene, men terrornetværket al-Qaedas gren i Irak har for få dage siden sagt, at gruppen vil kæmpe for at genvinde kontrollen over landet.

Det er ikke usædvanligt, at terrorgrupper intensiverer angrebene under den muslimske fastemåned ramadanen. Den begyndte fredag.

/ritzau/