100.000 på flugt fra vandmasser i Niger
31 personer er døde, og 100.000 mennesker er tvunget fra deres hjem i Niger på grund af oversvømmelser.

Titusinder af mennesker er på flugt fra enorme vandmasser i flere Vestafrikanske lande, hvor årets monsunregn er sat ind med fuld styrke.

Værst ramt er Niger, hvor 31 mennesker er omkommet i vandmasserne inden for få dage, og tæt ved 100.000 mennesker er tvunget fra hus og hjem.

- Oversvømmelserne har ramt alle egne af Niger, og mange er blevet hjemløse, siger Modibo Traore, chef for FN's Koordineringskontor for Humanitære anliggende, OCHA.

Præsident Mohamadou Issou har besøgt området og lovet at sende nødhjælp til de ramte områder. Men han erkender over for lokale medier, at Niger ikke selv er i stand til at forsyne de ramte med tilstrækkelig nødhjælp.

Også Nigeria og Senegal er ramt af oversvømmelser, og der er sket store materielle ødelæggelser i de to lande.

Broer er styrtet sammen, veje er skyllet væk, og bygninger er ødelagt ved jordskred.

I Senegal omkom 13 mennesker for et par dage siden, da en mur kollapsede i en fabriksbygning og faldt ned over et boligbyggeri, skriver tv-stationen al-Jazeera.

Monsunen kommer ind over Vestafrika i juli og tager til i styrke de efterfølgende måneder, indtil den løjer af i oktober.

Regnen kommer efter måneder med tørke i de fleste vest- og nordafrikanske lande. I Sahararegionen er høsten slået fejl, og hundredtusinder af mennesker sulter.

/ritzau/AFP