100 husstande syge af afføring i drikkevandet
Drikkevandsforurening i Køge skyldes afføring i vandet. Over 100 husstande syge med diarre og opkast. Badeland slår dørene op for badetrængende

Tirsdag aften kom forklaringen på, at et stigende antal Køge-borgere gennem de seneste dage har udvist symptomer på drikkevandsforgiftning. En prøve foretaget af det forurenede vand fra Lyngens Vandværk afslører, at de mange sygdomstilfælde skyldes menneskelig afføring i drikkevandet.

»Vi har desværre konstateret rester af menneskelig afføring i vandet. Det er sygdomsfremkaldende, og vi arbejder nu på at lokalisere kilden til forureningen,« fortæller Drifts- og Anlægschef i Køge kommune Lars Mørk.

Tirsdag formiddag var der konstateret diarre og opkast blandt 16 husstande. Over 100 husstande er nu ramt af symptomerne, der ifølge Lars Mørk minder om Roskildesyge.

»Vi har heldigvis ingen indlagte. Men der er stadig grund til at være på vagt. Man skal ringe til lægevagten, hvis man føler tegn på ubehag og har været i kontakt med vand fra de berørte områder,« lyder rådet fra Drifts- og Anlægschefen.

Svømmeland bliver badeanstalt

Køge Kommune har lagt en pressemeddelelse på deres hjemmeside, der forklarer borgerne, hvordan de skal forholde sig indtil videre. Kommunen fastholder drikkevandsforbuddet, så borgere i de ramte områder kan fortsat hente drikkevand ved de fire midlertidige vandposter. Derudover slår Køge Svømmeland onsdag morgen dørene op for badetrængende køgegensere. Bruserækkerne er til rådighed fra klokken 5 til 22, men det er op til borgerne selv at huske håndklædet.

Det forurenede vand er alene udgået fra Lyngens Vandværk. Eftersom de forskellige ledningsnet fungerer separat, er der ingen grund til bekymring for borgere i andre egne af Køge, forsikrer Lars Mørk.