Vil du være gravid? Så tit skal I have sex

Drømmer du og din partner om at få et barn sammen, kan det kræve meget (planlagt) sex, før I har held med jeres mission – men hvor meget skal I egentlig have?
Der er ingen vej udenom en masse sex, hvis I drømmer om at blive forældre.
Der er ingen vej udenom en masse sex, hvis I drømmer om at blive forældre. Foto: Scanpix

Der er de piger, der bliver gravid, første gang de har sex uden beskyttelse. Og så er der dem, der skal arbejde lidt mere for sagen. Men ens for alle er, at det kræver sex på den helt rigtige dag, hvis sæd og æg skal forenes og blive til et lille foster.

Og det kan faktisk kræve ret meget arbejde, hvis det skal blive en succes, skriver Women’s Health.

Men hvor meget arbejde kræver det – snakker vi sex et par gange om ugen, hver dag eller tre gange om dagen?

- De generelle råd til par, der ikke har åbenlyse fertilitetsproblemer og som gerne vil være forældre, er at have jævnlig sex.  Og det er altså hver dag eller hver anden, siger assisterende professor og specialist i fertilitet, Elizabeth Fino.

Frisk sæd er godt

Puha, en gang om dagen. Det er dæleme tit. Men I skal gøre det så ofte, fordi det gør mandens sæd mere frisk og klar til at svømme. Dog opfordrer lægen ikke til, at I gør det oftere:

- Oftere end det vil putte en masse pres på folk og det skal jo helst ikke være stressende.

Rådet ændrer sig dog, hvis par har problemer med fertiliteten på grund af mandens sædkvalitet, forklarer lægen. Så råder de til, at parret kun har sex hver anden eller tredje dag, fordi hans sæd skal ”komme” sig.

Men I skal ikke vente helt op til otte dage, for så nedsætter I chancen betydeligt for at lave en baby. Der vil din mands sæd nemlig være gammel og slatten og det fører altså sjældent til en graviditet.

Der er altså ingen tid til sløseri eller ondt-i-hovedet-dage, hvis I for alvor prøver at blive gravide … men der er heller ingen grund til at stresse, råder lægen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.