Vil du undgå gule tænder? Sådan gør du

Tandbørstning er vigtig, hvis du gerne vil undgå gule tænder, men der er også visse madvarer og drikke, du bør holde dig fra, hvis du helst vil holde dem hvide.
Er du også træt af dine gule tænder, så se her hvordan du undgår dem
Er du også træt af dine gule tænder, så se her hvordan du undgår dem Scanpix

Et hvidt smil gør dig smukkere og sundere at se på, og selvom en blegning er effektiv, så er den også utrolig kostbar. Men uanset om du får en eller ej, så bør du tænke over, hvad du sætter tænderne i, hvis du gerne vil holde dine bisser hvide.

Se her, hvilke madvarer du skal holde dig fra.

Kaffe

Det kan være svært at undgå kaffe, hvis du er vant til at drikke et par kopper om dagen, men det er altså en af de største syndere, når det kommer til gule tænder.

Tandlæge Debra Glassman fra New York fortæller til everyday HEALTH, at vores tænder er meget følsomme og derfor optager meget farve fra mad og drikke. Men du behøver ikke helt at undvære din kaffe, du kan bløde den lidt op med noget mælk, for så binder den ikke helt så hårdt.

LÆS OGSÅ: Myte klarlagt: Giver vådt hår forkølelse?

Sojasovs

Spiser du meget mad med sojasovs, så kan du godt opleve, at dine tænder bliver misfarvet. Den mørke farve sætter sig fast på dine tænder og så er der samtidig et højt indhold af salt i det.

LÆS OGSÅ: Tips: Bliv ven med din kollega på jobbet

Ispinde

På en varm sommerdag findes der ikke noget bedre end en ispind til at køle ganen ned. Men de kan godt give dig misfarvede tænder, når du spiser dem. Det kan fjernes med en tandbørstning, men du skal nok ikke snuppe en lige før, du skal have taget gruppefoto.

Karry

Det er en sikker vinder i enhver ret, fordi det tilfører en smuk farve og en god smag, men det kan altså også skade dine tænder. Selvom karry ikke har en kraftig mørk farve, så vil der gerne binde sig til dine tænder, for det har en stærk pigment.

Vil du gerne undgå, at din karryret sætter sig fast på dine tænder, så skyld din mund med vand efter måltidet eller børst dine tænder.

Bær

Bær er sunde og fyldt med vitaminer og antioxidanter. Men den stærke naturlige farve vil gerne sætte sig fast på dine tænder. Det kan, hvis du spiser mange, fører til gule tænder, og du undgår det bedst ved at skylle efter med et glas vand eller mælk.

The

Du tror måske, at the er bedre at drikke end kaffe, men du kan godt tro om igen. Det binder også til dine tænder, men der er forskel på de forskellige varianter.

De mørke the-typer som Earl Grey og English Breakfast er dem, der binder mest til tænderne. Vil du gerne drikke dem, der binder mindst, så skal du have fat i grøn, hvid eller utrethe.

LÆS OGSÅ: Vidste du: Øl er bedre end vin

Rødvin

Rødvin er på mange måde godt, men det er altså ikke spor godt for dit smil. Dine tænder kan få en frygtelig misfarvning efter et glas vin, men heldigvis kan det skrubbes væk med en tandbørste.

En af de gode ting ved rødvin er, at det modvirker huller i tænderne, fortæller tandlæge Debra Glassman.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.