Vidste du: Øl er bedre end vin

Vin er kendt for alle sine sunde fordele og nu viser det sig, at øl faktisk har lige så mange gode egenskaber – se her, hvorfor du lige så godt kan vælge øl fremfor vin.
Drik du bare en kold øl - den er god for dig
Drik du bare en kold øl - den er god for dig Scanpix

Elsker du også at knappe en kold øl op efter en lang dag, så kan du med fordel blive ved, for det viser sig, at en øl i ny og næ har mange sundhedsfordele.

Ny forskning bekræfter, at når du drikker øl i moderate mængder, så vil du kunne mærke det på dit heldbred. Ikke på en dårlig måde med tømmermænd, men med andre helbredsmæssige goder.

LÆS OGSÅ: Spildte kalorier: Denne mad gør dig mere sulten

Men du må altså kun drikke en om dagen, skriver Prevention. Holder du dig til det, så kan du beskytte din hjerne, forebygge nyresten og styrker dine led.

Det holder dit hoved frisk

Det er klart, at hvis du drikker uhæmmet løs, så vil du ødelægge dine hjerneceller. Men holder du dig til det påviste, så vil en øl kunne styrke din hjerne og dens sundhed.

Studier publiceret i Journal of Argicultural and Food Chemistry viser, at det kan hæmme både Alzheimers og Parkinsons sygdom. Det skyldes visse antioxidanter, der findes i sammenblandingen i øl, der går ind og modarbejder sygdommene.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at tage arbejdet med hjem

Øl er bedre end andre drikke

Kigger man på effekten ved øl overfor kaffe, the og juice, så viser undersøgelser bragt i Clinical Journal of the American Society of Nephrology, at øl er mere forbyggende overfor nyresten end de andre drikke.

Faktisk viser undersøgelserne, at øl kommer en tand højere op på listen end vin, så øl er altså at foretrække, hvis du gerne vil forhindre nyresten.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den bedste datingprofil til nettet

Forskere fra Harvard kan samtidig fortæller, at en øl to til fire gange om ugen kan hjælpe især kvinders led til at blive stærkere. Så kan du lide en kold øl, så skal du bare snuppe dig en fra køleskabet. Det er sundt for dig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.