Myte klarlagt: Giver vådt hår forkølelse?

Er det virkelig sandt, at du ikke må gå ud med vådt hår, når det er koldt, for så bliver du forkølet? Det giver vi dig svaret på her.
Er det dumt at gå udenfor med vådt hår? Få svaret her.
Er det dumt at gå udenfor med vådt hår? Få svaret her. Scanpix

Din mor har sikkert fortalt dig et utal af gange, at du ikke skal gå udenfor med vådt hår, for så bliver du nemmere forkølet. Men hun har ikke ret, ifølge Huffington Post.

Det kan godt være, at det ikke er spor rart at gå udenfor med hår, der klasker vådt ind til hovedet, men det forøger altså ikke din risiko for at blive syg, forklarer doktor Pritish Tosh.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind slås med angst

Men hvorfor nu ikke det, når det våde hår får dig til at fryse?

Jo, en forkølelse eller influenza skyldes en virus og den eneste måde, du får det på, er ved at være udsat for virus, og det er du altså ikke med vådt hår.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke citron om morgenen

Om vinteren er du følsom

Det er ofte om vinteren og det tidlige forår, du får en forkølelse og det er også her, at det er ekstra koldt at gå ud med vådt hår. Men det har altså ingen sammenhæng. Det kan virke sådan, fordi der om vinteren cirkulerer ekstra meget sygdom.

Især influenza og forkølelse kan om vinteren ramme dig ekstra hårdt, simpelthen fordi der er særlig mange virus i perioden, og når du så snakker, krammer, deler kys eller mad med andre, så vil det nemt ramme dig.

LÆS OGSÅ: Kvinden bag Bonderøven: det har sin pris

Doktor Pritish Tosh forklarer, at det eneste han kan se som et problem med det våde hår er, at det er yderst ubehageligt i koldt vejr. Men det betyder ikke, at du skal rende rundt uden jakke eller med netop vådt hår, for kulden vil stresse din krop.

Den stress kan svække dit immunsystem og det vil gøre din krop ekstra modtagelig, hvis du bliver udsat for virus. Så derfor er det smart og fornuftigt at holde dig varm og sikre, at din krop ikke bliver svækket.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.