Venstre-ordfører: Det handler ikke om at bruge flere penge

Socialdemokraterne og LO vil have flere penge til arbejdsmiljøindsatsen, men det er der slet ikke brug for, mener Venstre.
Venstres Hans Andersen (tv.) er godt tilfreds med arbejdsmiljøindsatsen, selvom der er skåret kraftigt ned på statens indsats.
Venstres Hans Andersen (tv.) er godt tilfreds med arbejdsmiljøindsatsen, selvom der er skåret kraftigt ned på statens indsats. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Ikke siden 2003 har det offentlige brugt færre penge på at sikre et godt arbejdsmiljø.

Men det er ikke noget, der bekymrer Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, som mener, at arbejdsmiljøindsatsen er på "et fint niveau".

Derfor sender Venstre-ordføreren også en blank afvisning afsted mod LO-fagbevægelsen og Socialdemokraterne, der på baggrund af en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet kræver flere penge til området.

- Jeg mener ikke, at det her handler om at tilføre flere penge til arbejdsmiljøområdet. Det handler om at bruge de over 700 millioner kroner, som vi i dag bruger på arbejdsmiljøområdet på en bedre måde, siger Hans Andersen.

Han henviser samtidig til, at regeringen er i gang med at implementere den brede arbejdsmiljøaftale fra sidste år, som lægger op til et mere risikobaseret tilsyn.

- Vi gør en indsats der, hvor der er behov for det, og hvor vi ved, at der er problemer med arbejdsmiljøet. Så vi arbejder med at forbedre arbejdsmiljøet på en klogere måde, end vi har gjort tidligere, siger Hans Andersen.

Socialdemokraterne er med i forliget

Socialdemokraterne er også med i den brede arbejdsmiljøaftale. Alligevel er den socialdemokratiske arbejdsmiljøordfører, Lennart Damsbo-Andersen, stærkt kritisk over for regeringens politik.

- Mens vi var i regering, lavede vi aftaler med Enhedslisten og SF, som rakte ud over den arbejdsmiljøindsats, vi har i forliget. På den måde satte vi ekstra penge af til blandt andet social dumping og forebyggelse. Men der vil de borgerlige partier ikke være med, siger han.

Det er de ekstra indsatser, som nu er udløbet. Og derfor er der brug for nye tiltag i de kommende finanslovsforhandlinger, hvis der igen skal skrues op for arbejdsmiljøindsatsen.

- Det er jo noget, som i så fald skal tages op i finanslovsforhandlingerne, men man kan godt frygte, at regeringen i stedet vil bruge pengene på skattelettelser, lyder det fra Lennart Damsbo-Andersen.

Flere penge i opposition

Hos Venstre giver Hans Andersen dog ikke meget for den socialdemokratiske kritik af, at regeringen har ladet de midlertidige indsatser på arbejdsmiljøområdet udfase.

- Jeg må bare konstatere, at hvis det havde været højt prioriteret fra Socialdemokraterne, så havde de vel sikret, at der ikke var tale om midlertidige bevillinger, mens de sad i regeringen. Det gjorde de ikke, men nu hvor de ikke længere er i regering, er de åbenbart kommet til flere penge, lyder det fra Venstre-ordføreren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.