V-ordfører raser over SF'ers kritik: "Sikke dog noget vrøvl!"

Venstres børne- og undervisningsordfører giver ikke meget for Karsten Hønges (SF) kritik af regeringens plan med produktionsskolerne.
Anni Matthiesen (V) langer ud efter Karsten Hønge (SF), der i et blogindlæg har skrevet, at regeringen ødelægger produktionsskolerne.
Anni Matthiesen (V) langer ud efter Karsten Hønge (SF), der i et blogindlæg har skrevet, at regeringen ødelægger produktionsskolerne. Foto: Venstre og SF

I sidste uge langede SF's Karsten Hønge i et blogindlæg her på Avisen.dk ud efter regeringen, som han mener ødelægger produktionsskolerne.

"Der er ingen tvivl om, at skolerne vil visne, hvis regeringen lykkes med sit forehavende, som den er præsenteret i deres udspil til finanslov," lød det blandt andet fra Karsten Hønge i blogindlægget.

Og det har fået Venstres børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen til at reagere.

"Intet kunne være mere forkert," skriver Anni Matthiesen i et modsvar til Karsten Hønge. Her præciserer V-ordføreren, at Venstre anerkender den rolle, som produktionsskolerne spiller i Danmark.

"De løfter et stort socialt og uddannelsesmæssigt ansvar i samfundet, når de får skoletrætte unge mennesker på den rette vej. Derfor vil vi selvfølgelig ikke slagte en uddannelsesinstitution, som får rettet mange unge mennesker op og gør dem klar til uddannelse," lyder det blandt andet fra Anni Matthiesen.

De unge skal vælge ud fra interesse

Karsten Hønges anke er, at regeringen vil skære voldsomt i den skoleydelse, som eleverne modtager.

Men ifølge Anni Matthiesen ændrer det ikke på de muligheder, som de unge har for at vælge produktionsskolerne til.

"Vi vil harmonisere produktionsskoleydelsen, så den svarer til de tilskud, som andre unge kan modtage på lignende tilbud, som eksempelvis den kombinerede ungdomsuddannelse. Dermed bliver det altså ud fra interesse og ikke baglomme, de unge kommer til at vælge," skriver Anni Mathiessen. 

Karsten Hønge angriber i sit indlæg også politikernes målsætning med at få flere til at tage en erhvervsuddannelse.

"Alle politikere taler om, at flere skal tage en erhvervsfaglig uddannelse. Men det er for det meste bare snak," skriver SF'eren.

Men heller ikke det giver Anni Mathiassen meget for.

"Sikke dog noget vrøvl! Vi har taget så mange skridt i den rigtige retning for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse," skriver Anni Mathiassen og nævner blandt andet erhvervsskolereformen, gymnasiereformen og trepartsaftale.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.