Ungarn bygger hegn mod flygtninge

Ungarn har påbegyndt byggeriet af et hegn langs den serbiske grænse, som skal holde flygtninge ude af landet.
Ungarske politibetjente bevogter området ved byen Morahalom, hvor arbejdet er i gang med at bygge et 175 kilometer langt hegn langs grænsen til Serbien for at holde flygtninge og indvandrere ude.
Ungarske politibetjente bevogter området ved byen Morahalom, hvor arbejdet er i gang med at bygge et 175 kilometer langt hegn langs grænsen til Serbien for at holde flygtninge og indvandrere ude. Foto: Darko Vojinovic/AP

Mandag startede Ungarn på byggeriet af et hegn langs landets grænse mod Serbien. Det nye hegn skal sørge for, at flygtninge ikke kommer ind i Ungarn fra syd, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Titusindvis af flygtninge, hovedsageligt fra Mellemøsten og Afrika, rejser via Balkan ind i EU og den visumfri Schengen-zone. Ungarn er et af de EU-lande, der har en del af Schengens ydergrænse.

Arbejdet på det fire meter høje og 175 kilometer lange hegn startede tæt på byen Morahalom, som ligger 180 kilometer syd for hovedstaden, Budapest.

Ungarn har i år registreret flere end 70.000 flygtninge, hvor landet i hele 2014 til sammenligning modtog 43.000.

De fleste flygtninge rejser videre til de mere velstående dele af EU. Men Ungarns regering frygter, at de lande, som flygtningene rejser videre til, vil sende de illegale flygtninge tilbage til Ungarn.

Selvom EU's love gør det muligt for landene at sende flygtninge tilbage til det første land, de kommer til i EU, så er der endnu ikke eksempler på, at flygtninge er sendt tilbage til Ungarn i særligt store mængder.

Flygtningelejrene i Ungarn og Østrig er overfyldte, og i juni måned brugte det ungarske politi tåregas for at pacificere hundredvis af flygtninge, som var kommet op at slås med hinanden i en lejr i det østlige Ungarn.

FN og Europarådet har kritiseret Ungarn for at lave ændringer i landets asyllov. Organisationerne mener, at de nye love vil skade asylansøgeres leveforhold og sikkerhed i Ungarn. Også EU holder nøje øje med, om de ungarske ændringer overholder EU's regler.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.