Underlige tegn på, at du har diabetes

Er dit syn blevet bedre og er du begyndt at snorke? Det kan være din krops måde at fortælle dig, at du skal gå en tur til lægen.
Kan du pludselig undvære brillerne? Det er ikke nødvendigvis en god ting, siger eksperter
Kan du pludselig undvære brillerne? Det er ikke nødvendigvis en god ting, siger eksperter Scanpix

Diabetes 2 er en lumsk sygdom, som du helst skal opdage i tide, så du kan få rettet op på din krops balance og leve et godt liv med den.

Men det kræver, at du opdager, at der er noget galt og det kan være svært, fordi symptomerne er mange og til tider underlige, skriver Prevention.

Din hud forandrer sig

Mørke mønstre i folderne på din hud og ofte i nakken, på albuer og knoer, kan være tidlige tegn på, at du har for højt blodsukker niveau.

Mærker som disse kan også skyldes hormoner og hudsygdomme, men doktor og dermatolog Sanjiv Saini fra Maryland, tester altid først blodsukkeret hos folk, der opsøger ham med den slags hudforandringer.

- Et højt insulinniveau fremprovokerer at hudcellerne vokser og melanin, et pigment i cellerne, laver de mørke plamager, siger han.

De tests, han tager, kan enten vise, at personen allerede har diabetes, men den kan også bare påvise et unaturligt blodsukker niveau og pege mod, at personen er på vej til at udvikle sygdommen.

LÆS OGSÅ: Hemmelighed afsløret: Prinsesse Madeleine føder i juni

Du ser pludselig bedre

Kan du pludselig smide dine briller, fordi du ser bedre, end du plejer, så er det ikke nødvendigvis godt nyt, fortæller doktor Howard Baum.

Han arbejder med diabetesforskning ved Vanderbilt University, og han har ofte erfaret, at personer med diabetes pludselig ser bedre end tidligere.

Det samme kan ske den modsatte vej. Synet kan også blive dårligere, men fælles er, at når diabetespatienten kommer under behandling, så retter synet ofte ind igen.

LÆS OGSÅ: Her bruger kvinder mere el i hjemmet end mænd

Du klør over det hele

Føler du dig lidt fjollet, fordi du klør og klør på din krop, så tænk dig lige om en ekstra gang og søg læge. Du kan nemlig godt være ude for, at du har fået diabetes, der ofte medfører tør og irriteret hud.

Du kan i princippet klø over det hele, men især dine hænder, nederste på benet og fødder er steder, der klør meget. Og du skal derfor være opmærksom på, om det bliver ved, selvom du bruger fugtighedscreme, råder doktor Howard Baum.

LÆS OGSÅ: Chokolade er det samme som en grøntsag

Du hører dårligere

Skruer du op for fjernsynet og siger: ”hva” til det meste, så skal du få taget en test, der tjekker dig for diabetes.

Et studie fra National Institute of Health viser, at dårlig hørelse kan være et tidligt tegn på, at du er i gang med at udvikle diabetes.

Du snorker pludselig meget

- Omkring halvdelen af alle med type 2 diabetes har søvnrelateret forstyrrelser, siger doktor Osama Hamdy fra Joslin Diabetes Center i Boston.

Han forklarer, at folk med diabetes slås meget med, at de snorker om natten og falder i søvn om dagen – så slås du også med det, så skal du søge læge og få et ekstra helbredstjek.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.