Elsker du også chokolade…det gør vi nemlig og klapper nu i hænderne over mere forskning, som lovpriser det, der er tæt på at være verdens dejligste spise.
Chokolade smager godt både som lys, mørk, med fyld og knas, men det er altså sundest for dig, når du spiser den mørke af slagsen, skriver kk.no.
LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at falde i over-spise-fælden
Faktisk mener overlæge og forfatter til en række kostråd, Berit Nordstrand, at mørk chokolade på mange måder tæller som en grøntsag.
Mange sunde egenskaber
- Mørk chokolade indeholder meget kakao og kakaobønner er jo en grøntsag. I kakaoen finde du derfor plantestoffer, som giver positive helseeffekter, siger overlægen til kk.no.
Flere forskere er enige om, at kakaoen giver lavere blodtryk, hjælper mod åreforkalkning, diabetes og hjertekarsygdomme.
LÆS OGSÅ: Vild du undgå gule tænder? Sådan gør du
Det skyldes, at det er fyldt med antioxidanter og mineraler. Men den høje forekomst af kakao gør også smagen mere bitter, men det vænner du dig til. Dine smagsløg vil simpelthen vænne sig til smagen, lige som den gang du skulle blive vant til at drikke kaffe.
Den lyse chokolade dur ikke
Men hvad så med den lyse chokolade. Hvorfor dur den ikke?
LÆS OGSÅ: Find den bedste frisure til din hovedform
Det gør den simpelthen ikke, forklarer Berit Nordstrand, fordi den er fyldt med dårlige ting. Den har ganske vist lidt mindre kakao i sig, men det er ikke det, der gør den usund:
- Den lyse chokolade indeholder mange andre unødvendige ting som tilsætningsstoffer, smagsfremmere og meget sukker. Det er gerne sådan, at jo mindre kakao slikket indeholder, jo mere sukker er der i det.
Overlægen anbefaler derfor, at du vælger chokolade, der er minimum på 80 procent.