Chokolade er det samme som en grøntsag

Spis du bare chokolade, for det er fyldt med gode egenskaber og bør faktisk tælle som en grøntsag, siger ekspert.
Chokolade er så sundt, at det faktisk bør betegnes som chokolade
Chokolade er så sundt, at det faktisk bør betegnes som chokolade Scanpix

Elsker du også chokolade…det gør vi nemlig og klapper nu i hænderne over mere forskning, som lovpriser det, der er tæt på at være verdens dejligste spise.

Chokolade smager godt både som lys, mørk, med fyld og knas, men det er altså sundest for dig, når du spiser den mørke af slagsen, skriver kk.no.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at falde i over-spise-fælden

Faktisk mener overlæge og forfatter til en række kostråd, Berit Nordstrand, at mørk chokolade på mange måder tæller som en grøntsag.

Mange sunde egenskaber

- Mørk chokolade indeholder meget kakao og kakaobønner er jo en grøntsag. I kakaoen finde du derfor plantestoffer, som giver positive helseeffekter, siger overlægen til kk.no.

Flere forskere er enige om, at kakaoen giver lavere blodtryk, hjælper mod åreforkalkning, diabetes og hjertekarsygdomme.

LÆS OGSÅ: Vild du undgå gule tænder? Sådan gør du

Det skyldes, at det er fyldt med antioxidanter og mineraler. Men den høje forekomst af kakao gør også smagen mere bitter, men det vænner du dig til. Dine smagsløg vil simpelthen vænne sig til smagen, lige som den gang du skulle blive vant til at drikke kaffe.

Den lyse chokolade dur ikke

Men hvad så med den lyse chokolade. Hvorfor dur den ikke?

LÆS OGSÅ: Find den bedste frisure til din hovedform

Det gør den simpelthen ikke, forklarer Berit Nordstrand, fordi den er fyldt med dårlige ting. Den har ganske vist lidt mindre kakao i sig, men det er ikke det, der gør den usund:

- Den lyse chokolade indeholder mange andre unødvendige ting som tilsætningsstoffer, smagsfremmere og meget sukker. Det er gerne sådan, at jo mindre kakao slikket indeholder, jo mere sukker er der i det.

Overlægen anbefaler derfor, at du vælger chokolade, der er minimum på 80 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.