"Typisk Joachim B.": S-profil revser forslag om provins-kontanthjælp

Socialdemokratiet har ikke meget til overs for Joachim B. Olsens forslag om at sætte kontanthjælpen ned for arbejdsløse, der bor i Udkants-Danmark.
Hvis man sætter kontanthjælpen ned for dem, der bor på landet, vil kontanthjælpsmodtagere jo ikke have råd til at bo nogen steder. Hvad skal de så gøre? spørger Leif Lahn Jensen (S).
Hvis man sætter kontanthjælpen ned for dem, der bor på landet, vil kontanthjælpsmodtagere jo ikke have råd til at bo nogen steder. Hvad skal de så gøre? spørger Leif Lahn Jensen (S). Foto: Scanpix/Arkiv

Arbejdsløse, som bor i udkanten, bør få mindre i kontanthjælp. Huslejen og leveomkostningerne er nemlig lavere på for eksempel Lolland end i København og Aarhus.

Det sagde Joachim B. Olsen, som er beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, for et par dage siden til Ugebrevet A4.

Forslaget skulle forhindre, at kontanthjælpsmodtagere klumper sig sammen i bestemte kommuner, hvis de som følge af regeringens kontanthjælpsloft ikke længere har råd til at bo i byen.

"Det er åbenbart hans eneste løsning på alt"

Men den løsning giver Leif Lahn Jensen, som er beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, ikke meget for.

- Det er typisk Joachim B. Olsen at foreslå, at vi så skal tage endnu mere fra kontanthjælpsmodtagerne. Det er åbenbart hans eneste løsning på alt, undtagen når det gælder de mennesker, som har rigeligt i forvejen, siger Leif Lahn Jensen til Avisen.dk.

Han understreger, at Socialdemokratiet i forvejen er modstander af regeringens kontanthjælpsloft, fordi det skaber ulighed. Og en lavere ydelse i udkantskommunerne vil gøre Danmark endnu mere skæv, mener Leif Lahn Jensen.

- Det ER et problem, at kontanthjælpsmodtagerne flytter ud i udkantsområderne, hvor det er sværere at få arbejde. Men det er jo fordi kontanthjælpsloftet tvinger dem ud af byerne, siger han.

"De vil være fuldstændig lost"

Men kan en lavere kontanthjælp i udkanten ikke netop forhindre, at de klumper sig sammen der?

- Jo, men så vil de jo ikke kunne bo nogen steder. Hvis kontanthjælpsloftet gør, at de ikke har råd til at bo i byen, og man så gør sådan, at de heller ikke har råd til at bo på landet, så har de jo slet ikke råd til at flytte nogen steder hen. De vil være fuldstændig "lost", og der vil komme endnu flere udsættelser og hjemløse.

Jamen, hvad skal man så gøre?

- For det første skal der slet ikke være et kontanthjælpsloft, så folk ikke bliver tvunget til at flytte. For det andet skulle man bare have holdt fast i de reformer, vi indførte i den tidligere regering, som ikke bare var pisk, men hvor vi forsøgte at fjerne nogle af de barrierer, der forhindrer kontanthjælpsmodtagere i at komme i arbejde. Man skulle bare lade den virke, og samtidig satse på at skabe nogle arbejdspladser, siger Leif Lahn Jensen.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.