Trumps kampagnechef går af

Paul Manafort forlader Trumps præsidentkampagne efter at være kommet i ilden i sag om ukrainske penge.
Paul Manafort forlader Donald Trumps kampagne. Manafort har tidligere været rådgiver for Viktor Janukovitj, prorussisk ekspræsident i Ukraine, og ifølge de ukrainske myndigheder har han fået millioner af dollar af det gamle prorussiske styre i Kijev. Trump har accepteret afskedsbegæringen.
Paul Manafort forlader Donald Trumps kampagne. Manafort har tidligere været rådgiver for Viktor Janukovitj, prorussisk ekspræsident i Ukraine, og ifølge de ukrainske myndigheder har han fået millioner af dollar af det gamle prorussiske styre i Kijev. Trump har accepteret afskedsbegæringen. Foto: Carolyn Kaster/AP

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trumps kampagnechef, Paul Manafort, går af, skriver AFP og Reuters.

Trump siger i en erklæring, at han har accepteret afskedsbegæringen.

Manafort har været udsat for kritik i forbindelse med rådgivning af prorussiske ledere i Ukraine - og betalingen for det.

Hans afgang kommer nogle dage efter, at Trump rykkede rundt i sin stab. Rokeringen betød, at Manafort havnede på et sidespor.

- Her til morgen har Paul Manafort tilbudt, og jeg har accepteret, at trække sig fra kampagnen, siger den republikanske præsidentkandidat i en erklæring.

Manafort har tidligere været rådgiver for Viktor Janukovitj, den Rusland-venlige, tidligere præsident i Ukraine.

Torsdag sagde antikorruptionsmyndighederne i Ukraine, at Manafort har modtaget millioner af dollar af det tidligere styre i Ukraine.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.