Trump: Arbejdere elsker mig

Støtten til Trump blandt amerikanske arbejdere er dog faldet fra 41 procent til 33 procent siden juni.
Trump er som arbejdsgiver blevet kritiseret for at hyre illegale arbejdere og for manglende udbetaling af løn.
Trump er som arbejdsgiver blevet kritiseret for at hyre illegale arbejdere og for manglende udbetaling af løn. David Becker/Reuters/Scanpix

- Jeg har stor støtte fra fagforeninger og fra områder, hvor der ikke findes fagforeninger. Arbejdere elsker mig.

Den republikanske spidskandidat til dagens valg i USA, Donald Trump, er ikke kendt som en beskeden mand.

Heller ikke når det gælder opbakningen blandt USA's arbejdervælgere, som han her beskriver under en tale i New Hampshire tidligere i år.

Men selvom Trump tidligere har fået stor støtte blandt USA's organiserede arbejdere, er opbakning frem mod valget i dag faldet.

Det skriver Fagbladet 3F.

33 procent vil stemme Trump

Ifølge målinger fra USA's svar på LO, landsorganisationen AFL-CIO, er andelen af LO-medlemmer, der støtter Trump, faldet fra 41 procent til 33 procent siden juni.

Kun omkring 10 procent af USA's arbejdere er dog organiserede i en fagforening.

Trump er som arbejdsgiver blevet kritiseret for at hyre illegale arbejdere og for manglende udbetaling af løn, skriver Fagbladet. På hans hotel i Las Vegas undersøger arbejdsretten, NLRB, i øjeblikket anklager om trusler og fyringer af fagligt aktive.

Alligevel får han støtte fra mange danske arbejdere, ikke mindst på grund af hans modstand mod frihandelsaftaler og udflytning af arbejdspladser.

Frem mod valget har USA's største forbund kastet sig aktivt ind i slutspurten for Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og støtten til Trump er her frem mod valget altså dalende.

Banker på hos 14 millioner

På AFL-CIO's hjemmeside fremgår, at aktive i fagforeningen har været på besøg hos 14 millioner amerikanere og ringet til 80 millioner. De har også hjulpet med at registrere 450.000 som vælgere, hvad der i USA er en forudsætning for at kunne stemme.

I alt kan omkring 235 millioner registrerede amerikanske vælgere stemme ved valget.

Resultatet ventes at ligge klar onsdag morgen dansk tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.