Thyra Frank: Sosu'er skal drage omsorg - ikke skrive om det

Sosu'er bør bruge mindre tid på registreringer. Sådan lyder det fra den nye ældreminister, der dog ikke kan love, hvor meget hun kan ændre.
Thyra Frank er regeringens nye ældreminister.
Thyra Frank er regeringens nye ældreminister. Foto: Scanpix

Liberal Alliances Thyra Frank fik her til eftermiddag overdraget titlen som ældreminister fra en tydelig rørt Sophie Løhde (V), der indtil i dag har været både sundheds- og ældreminister.

Den nye ældreminister kommer med stor praksisviden indenfor ældreområdet. Hun har arbejdet på et plejehjem siden 1975 og blev kendt for at drive plejehjemmet Lotte, hvor beboerne både måtte drikke rødvin til maden og ryge indenfor, hvis de havde lyst.

Thyra Frank er nemlig ikke tilhænger af styringer gennem strenge regler og registreringer. Hun har tidligere talt varmt for mindre bureaukrati, som hun igennem sine 37 år i ældresektoren oplevede steg.

- Til sidst, der sad folk jo nærmest og skrev om det, de hellere skulle rejse sig op og gøre noget ved, siger hun til Avisen.dk.

Men kommer du til at afskaffe bureaukratiet inden for ældreområdet?

- Jeg ved ikke, hvor langt jeg kan komme, men det vil i hvert fald være noget af det, jeg vil tale med mine folk om, hvordan kan vi gøre det. Er der nogle regler, vi kan se forenkler tingene, så der bliver mere tid til at have med omsorgen at gøre, fremfor at sidde og skrive om det.

Skal have hjælp til afskaffelsen

Thyra Frank lagde i dag ikke skjul på, at hun blev aldeles overrasket, da hun i går aftes blev tilbudt jobbet som ældreminister.

Og hun var helt ærlig omkring, at hun får brug for hjælp til at arbejde efter de mange love, regler og procedurer, hun endnu ikke kender til.

Hun vil også trække på ministeriets ansatte i forhold til at undersøge, om der kan gøres op med registreringerne på landets plejehjem og plejecentre.

- Vi skal sørge for, at de mennesker, der er uddannet indenfor omsorgen, får noget med omsorg at gøre. Og det er der, hvor vi måske skal have en reel forenkling. Men det må vi se på, og det har jeg gudskelov professionelle til, siger hun.

Den anden del af Sundheds- og Ældreministeriet overtager Ellen Trane Nørby (V), der bliver sundhedsminister.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.